bitcoin koers

Bitcoin koers is twijfelachtig en analisten zijn dit ook!

De Bitcoin koers is de afgelopen tijd vrij instabiel geweest en gedroeg zich twijfelachtig. Hierdoor is het niet gek dat verschillende analisten elkaar tegenspreken over de korte termijn toekomst van de koningsmunt. De meeste analisten zijn er echter wel over eens dat de prijsvolatiliteit, die Bitcoin de afgelopen maanden teistert, op het punt staat een stuk gekker te worden.

Nog meer volatiliteit op komst

Medio april van dit jaar bereikte de Bitcoin koers een nieuw record van ongeveer $64.000 per eenheid. Iedereen dacht dat de munt onaantastbaar was en dat de zaken waarschijnlijk zou blijven stijgen. Helaas is dit niet het geval geweest. Bitcoin zit nu vast met een reeks zware verliezen – verliezen die de waarde en prijs hebben teruggebracht tot ongeveer de helft van wat ze drie maanden geleden waren. En volgens veel analisten zijn we nog niet uit de problemen.

In feite staat de prijsvolatiliteit op het punt veel sterker te worden. Dit zou een goede zaak kunnen zijn, omdat de volatiliteit in beide richtingen kan bewegen. BTC zou verder kunnen dalen, of de zaken zouden de komende weken sterk kunnen verbeteren. Hoe dan ook, financiële experts zijn er vrij zeker van dat de interesse in Bitcoin hoog blijft, en dus zou de valuta opnieuw zijn stempel kunnen drukken op de financiële sector. Zo zei Oliver van Landsberg-Sadie – de CEO van betalingsbedrijf BCB Group – het volgende uit in recent interview:

“Alle analyses op de keten suggereren dat we ons aan het krappe einde van een katapult bevinden. Het is nu stil, maar vergis je niet voor desinteresse.”

Binance

Analist verwacht een stap naar boven

Scott Melker – de gastheer van een crypto-podcast en een investeerder – deed ook een duit in het zakje en legde het volgende uit in een verklaring:

“De Bitcoin koers consolideert zich al meer dan acht weken in een nauw bereik tussen $42K en $ 30K, met afnemend volume en volatiliteit. Hoe langer de prijs van een actief consolideert, hoe groter de verwachte expansie wanneer het volume en de volatiliteit terugkeren. We hebben dit al ontelbare keren gezien met Bitcoin, dus de verwachting is dat de volgende zet explosief zal zijn. Onchain analyse geeft aan dat het aanbod wordt overgedragen van ongeduldige speculanten naar Bitcoin whales met grote portefeuilles, waarbij nieuwe portefeuilles worden verkocht en oude, grotere portefeuilles kopen het op. Dit geeft in theorie aan dat het slimme geld zich opstapelt voorafgaand aan de volgende grote stap naar boven.”

Niet iedereen denkt positief

Hoewel sentiment positief blijft onder deze twee figuren, legden anderen – zoals Jake Wujastyk, de belangrijkste marktanalist van Trend Spider – uit dat hij voelt dat de dingen op het punt staan ​​een vervelende wending te nemen, waarbij Bitcoin nog verder daalt. Hij beweerde:

“Ik ben het er op korte termijn niet mee eens. Ik zou zeggen dat de spanning momenteel naar beneden is, omdat degenen die Bitcoin vasthouden, moeten capituleren om de prijs opnieuw in te stellen. De verankerde VWAP van de COVID-dieptepunten wijst naar een niveau van $27K om op te letten voor de korte termijn. Op basis van de historische seizoensinvloeden gaan we volgende maand een van de zwakste maanden van het jaar in, met een winstpercentage van slechts 20 procent voor augustus in de afgelopen vijf jaar.”

Hoe denken jullie dat de Bitcoin koers zich in de komende maanden zal gaan ontwikkelen? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN