Ethereum

Ethereum documentaire met Vitalik Buterin haalt $1,9 miljoen op

Het filmproductiebedrijf Optimist heeft 1035,96 ETH (bijna $1,9 miljoen) opgehaald voor een documentaire over de ontwikkeling van Ethereum (ETH). Het oorspronkelijke doel om 750 ETH ($1,4 miljoen) op te halen is daarmee ruimschoots behaald.

De documentaire krijgt de naam Ethereum: The Infinite Garden en zal interviews bevatten met Vitalik Buterin (de oprichter van Ethereum) en Aya Miyaguichi (uitvoerend directeur van de Ethereum Foundation). De fondsenwerving begon op 14 juli en eindigde op vrijdag 16 juli. In totaal hebben 662 donateurs aan de Ethereum documentaire bijgedragen via het door cryptovaluta ondersteunde blogplatform Mirror.

Binance

De documentaire werd via Mirror gefinancierd met behulp van NFT’s. De fondswervingspagina omschrijft de documentaire als ​​”een baanbrekend experiment”, mede doordat ze de eerste zijn die geld inzamelen voor een documentairefilm met behulp van NFT’s.

De drie beste donateurs van de documentaire kregen elk een unieke NFT en ontvingen op basis van hun donaties ook credits op het scherm in de Ethereum documentaire. De hoogste donatie kwam van een gebruiker genaamd leopard.eth die een bedrag van 140,00 ETH doneerde.

Het ingezamelde geld zal voor circa 95% worden besteed aan het productiebudget van de documentaire, terwijl 3% zal worden verdeeld over Gitcoin-beurzen om open-source Ethereum projecten te ondersteunen. Daarnaast zal de resterende 2% als een donatie worden overgemaakt aan Carbonfund.org, een initiatief om de wereldwijde CO2-uitstoot te verminderen.

De documentaire zal ergens eind 2023 worden uitgebracht en producent Carrie Weprin heeft aangegeven dat de documentaire op filmfestivals zal worden ingediend. Bovendien zal er geprobeerd worden om de documentaire op een groot streamingplatform te krijgen. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN