Bitcoin whales zorgen voor grote verkoopdruk

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal gemerkt hebben, is de Bitcoin koers vandaag wederom onder de $30.000 gevallen. Om paniek te voorkomen, is het echter belangrijk om te bekijken hoe deze daling is ontstaan. Gelukkig hebben we genoeg specialisten in de markt die graag hun visie hierop willen delen.

Zo hebben we de bekende CEP van CryptoQuant, Ki Young Ju. Hij plaatste vandaag verschillende berichten waarin hij de mogelijk oorzaken van de Bitcoin-daling onder $30.000 identificeert. Hij wees als eerste op de exchange whale-ratio, een on-chain-indicator die de activiteit van investeerders met diepe zakken volgt door de top 10 BTC-transacties te delen door het totale bedrag van verzonden BTC naar crypto-beurzen.

Volgens Ki Young Ju zweeft de ratio op een niveau dat wijst op bearish prijsactie:

Bron: CryptoQuant

“De verkoopdruk van BTC lijkt hoog te zijn. Whales storten BTC op beurzen. Wanneer deze indicator constant boven de 85% blijft, is de markt over het algemeen bearish geweest.”

Binance

Volgens het onchain analysebedrijf is de in Amerika gevestigde crypto-beurs Coinbase verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de BTC. Ki Young Ju zei het volgende hierover:

De nettostroom van alle beurzen bereikt een hoogste punt in 5 maanden, 28.700 BTC. Een meerderheid van de nettostroom was afkomstig van Coinbase.”

CryptoQuant voegde eraan toe dat de grote instroom van BTC naar crypto-beurzen begon op 16 juli, wat aangeeft dat whales zich opmaakten om hun Bitcoin-bezit te lossen. Het bedrijf kijkt ook naar de reserves van BTC op alle crypto-beurzen, die volgens hen net getuige waren van een grote stijging.

“Bitcoin reserves op alle beurzen explodeerde twee dagen geleden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN