bitcoin whale

Bitcoin whale koopt bijna 30.000 BTC in twee dagen tijd

De Bitcoin koers bleef de afgelopen week onder druk staan en consolideert op het moment van schrijven op ongeveer $31.500. Nu de Bitcoin koers met 9% is gedaald op de wekelijkse grafiek, zien grote investeerders (ook wel bekend als whales) dit als een kans om meer van de koningsmunt toe te voegen.

Volgens gegevens van BitInfoCharts heeft een Bitcoin-mega-whale het afgelopen weekend tussen 16 en 18 juli bijna 30.000 Bitcoins gekocht. Dezelfde entiteit beheert ongeveer 144.000 Bitcoins in 18 portefeuilles, die elk exact 8000 BTC bevatten sinds december 2018. In de afgelopen drie dagen kocht dezelfde whale dus 29.880 BTC voor ongeveer $950 miljoen.

De gegevens op BitInfoCharts tonen adressen met een rangorde van 89-106, die allemaal 8000 Bitcoin (BTC) bevatten vóór de recente aankoop. Het cumulatieve Bitcoin-bezit van de achttien adressen van deze entiteit, met een totaal van met 144.000 BTC, heeft nu een totale waarde van $4,55 miljard.

Deze recente aankoop van deze whale toont duidelijk aan dat de grote spelers op de markt tijdens de recente prijscorrectie hebben geaccumuleerd en zich klaarmaken voor de volgende stap omhoog.

Binance

Bitcoin onchain-statistieken

De onchain-gegevens voor Bitcoin zijn de afgelopen tijd echter indrukwekkend geweest. Het unieke aantal Bitcoin-adressen dat interactie heeft met het netwerk is sinds de correctie van medio mei 2021 voortdurend aan het afnemen. Aan de andere kant is er in dit huidige stadium geen teken van trendomkering.

Echter blijft de retailbelangstelling in Bitcoin in het huidige stadium nog steeds gezond. Dit is wat populaire marktanalist Will Woo hierover te zeggen heeft:

“De Bitcoin-markt heeft misschien institutionele steun gekregen met verschillende financiële reuzen en rijke handelaren die massaal BTC aan hun portefeuille toevoegen, maar het zijn de detailhandelaren die de markt aansturen.”

Willy Woo wees erop dat “detailhandelaren in de aanhoudende dip meer Bitcoin blijven kopen.”

Het is echter wel vermeldenswaard dat de grootste vermogensbeheerder, BlackRock, de afgelopen weken een constante daling heeft gezien in de vraag naar Bitcoin. De CEO van het bedrijf Larry Fink voegde hier het volgende aan toe:

“In mijn laatste twee weken van zakenreizen is daar geen enkele vraag over gesteld. Dat is gewoon geen onderdeel van de focus van pensioen- en langetermijnbeleggers. We zien heel weinig in termen van vraag vanuit investeerders.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN