Bitcoin Midden-Oosten

Bitcoin moeilijkheidsgraad daalt, terwijl hashrate stijgt

In de laatste aanpassing van de moeilijkheidsgraad omtrent Bitcoin-mining, die afgelopen zaterdag plaatsvond, is het voor de vierde achtereenvolgende keer gedaald. Deze keer daalde de moeilijkheidsgraad met ongeveer 5% gedaald, wat een relatief kleine daling is ten opzichte van de 28% daling van twee weken geleden. De daling betekent echter wel dat de moeilijkheidsgraad voor Bitcoin-mining sinds januari 2020 een nieuw dieptepunt bereikt heeft.

Deze daling komt omdat veel Chinese miners de afgelopen weken het Bitcoin-netwerk hebben verlaten, vanwege de toenemende druk vanuit de Chinese regering. Minder mensen die de Bitcoin-blokken minen, betekent op zijn beurt dat er minder blokken worden toegevoegd aan de BTC-blockchain. Volgens de gegevens is het huidige mining-interval 10 minuten.

Interessant is dat de daling van de moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining ook betekent dat er veel meer geld naar Bitcoin-miners gaat die online blijven. Sprekend met CNBC over de laatste moeilijkheidsaanpassing, zei Bitcoin-mining-ingenieur Brandon Arvanaghi het volgende:

“Dit wordt een inkomstenfeestje voor miners. Ze hebben ineens een veel groter stuk van de taart in handen, wat betekent dat ze elke dag meer bitcoin verdienen.”

Binance

Bitcoin-hashrate neemt toe

Aan de andere kant is de Bitcoin-hashrate opnieuw gestegen nadat het veertien dagen geleden onder de 90m TH/s was gedaald. Op het moment van schrijven is de hashrate met meer dan 10% gestegen naar ongeveer 100m TH/s.

Dit laat zien dat een deel van de miners die de afgelopen weken van China naar het buitenland zijn gemigreerd, weer online komen. Overheden uit heel Noord-Amerika en Europa lokken miners met sterke prikkels en de cryptomining-industrie neemt een wending in de richting van groene en duurzame energieoplossingen.

Ondanks dit goede nieuws is de Bitcoin koers de afgelopen week echter nog meer onder druk komen te staan, vooral na de val onder de $33.000. Op het moment van schrijven handelt BTC op ongeveer $32.000 met een marktkapitalisatie van ongeveer $600 miljard. Een belangrijke indicator om op te letten is de activiteit van Bitcoin-adressen. De afgelopen weken is de activiteit sterk gedaald, wat aangeeft dat niet veel mensen zich klaarmaken om hun BTC te verkopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN