Fidelity Digital Asset

Fidelity Digital Assets neemt meer personeel aan vanwege institutionele interesse in crypto

Tom Jessop, de president van Fidelity Digital Assets sprak onlangs over de toenemende vraag naar cryptocurrency diensten van institutionele beleggers. In gesprek met Bloomberg gaf hij aan dat het bedrijf van plan is om maar liefst 100 werknemers in dienst te nemen om cryptocurrency-projecten te ondersteunen.

De nieuwe werknemers worden aangenomen voor kantoren in Dublin, Boston en Salt Lake City en zullen het bedrijf helpen bij het aanbieden van nieuwe cryptodiensten. Fidelity Digital Assets biedt momenteel alleen bewaring, handel en andere diensten aan voor Bitcoin, maar een verhoogde interesse in Ethereum zou kunnen betekenen dat daar binnenkort verandering in komt. Tom Jessop zei:

“We hebben meer interesse in Ethereum gezien, dus we willen de vraag naar Ethereum voor zijn.”

Het bedrijf is volop bezig met het verbeteren van hun diensten. In tegenstelling tot traditionele financiële handel die in de middag of in het weekend eindigt, wil het bedrijf zoveel mogelijk fulltime cryptohandel aanbieden.

Binance

De vraag van institutionele beleggers om toegang te krijgen tot Bitcoin, Etherereum en andere digitale valuta’s neemt alleen maar toe, zei Jessop. Hij gaf aan dat de eerste klanten van Fidelity Digital meestal family offices en hedgefondsen waren. Volgens hem zijn pensioenadviseurs en bedrijven nu op zoek naar een vorm van blootstelling aan crypto-activa.

“Bitcoin is de ingang voor veel instellingen geweest en het opent nu echt een deur op wat er nog meer in de ruimte gebeurt. Een grote verschuiving is “de diversiteit van interesse” van nieuwe en bestaande klanten”, zei Jessop.

Jessop merkte ook op dat 2020 een doorbraak was voor de crypto-ruimte, die een versnelling zag als gevolg van de corona pandemie. Veel beleggers investeerden in Bitcoin als een hedge tegen inflatie te midden van ongekende gelddruk, waardoor de koningsmunt in april 2021 een hoogtepunt van $64.000 bereikte.

Fidelity heeft duidelijke stappen gezet om nog meer aanwezig te zijn in de crypto-wereld. In maart diende de vermogensbeheerder een aanvraag in bij de SEC voor een Bitcoin ETF. Het bedrijf is op dit moment in afwachting van goedkeuring bij de SEC.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN