Verloren Bitcoins

Britse man die per ongeluk 7,500 BTC weggooide heeft een nieuw plan

De Britse man die per ongeluk een computer met 7.500 BTC op de harde schijf weggooide in 2013, heeft een nieuw plan bedacht om zijn verloren vermogen op de vuilstortplaats in de stad te vinden.

James Howells, een IT-ingenieur die in 2013 per ongeluk de harde schijf van een oude computer met 7.500 BTC weggooide, heeft zijn zoektocht naar zijn munten niet opgegeven. De 35-jarige uit de stad Newport in het Verenigd Koninkrijk heeft met The Sun zijn plan van 12 maanden gedeeld om de vuilnisbelt van de stad te doorzoeken met behulp van röntgenapparatuur en AI-technologie.

De zoektocht zal echter niet gemakkelijk zijn, aangezien hij schat dat er “tussen de 300.000 en 400.000 ton afval is om te doorzoeken”. De Britse man heeft echter goede hoop, aangezien hij gebruik gaat maken van speciale technieken om de stortplaats te doorzoeken. Hij zei het volgende:

“We hebben een systeem met meerdere transportbanden, röntgenscanapparaten en een AI-scanapparaat dat zou worden getraind om items te herkennen die een vergelijkbare grootte en dichtheid hebben als de harde schijf.”

Hij ging verder met:

“Dit zou een delicate zoektocht zijn, omdat we de harde schijf daarbij niet willen beschadigen – je kunt niet zomaar een klauwgrijper gebruiken. We hebben met graafexperts en goede ingenieurs gesproken om er zeker van te zijn dat het allemaal correct wordt gedaan en op een manier die veilig is voor het milieu.”

Howells voegde eraan toe dat hij de afgelopen vier of vijf maanden “met enkele van de beste gegevensherstelexperts ter wereld had gesproken om ervoor te zorgen dat we het van de harde schijf konden halen.”

De zoektocht zal kostbaar zijn, maar Howell zei dat zijn plan wordt ondersteund door een zeer rijk hedgefonds dat bereid is de kosten van de zoektocht en de apparatuur te dekken in ruil voor het leeuwendeel van zijn fortuin.

Binance

Geen goedkeuring vanuit de gemeente

Ondanks dat hij een plan heeft, zei Howells dat hij geen goedkeuring heeft gekregen van de gemeenteraad van Newport, zelfs niet nadat hij hen £55 miljoen (€64 miljoen) had aangeboden.

De gemeenteraad van Newport legde uit dat “de kosten van het opgraven van de stortplaats, de opslag en de verwerking van het afval in de miljoenen ponden kunnen lopen – zonder enige garantie dat het wordt gevonden of dat het nog steeds in goede staat verkeert.” Bovendien stelde de gemeente dat “opgraving niet mogelijk is onder onze vergunning en dat opgraving zelf een enorme milieu-impact zou hebben op de omgeving.”

Tot op heden wordt de man dus tegengehouden door de gemeente. We hopen echter dat hij binnenkort toch goedkeuring voor zijn plan gaat krijgen, aangezien het verhaal pas helemaal compleet zou zijn als hij de verloren munten zou vinden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN