VDollar_Icon_A

VDollar: handelen en minen tegelijkertijd

Vinden jullie ook niet dat het een soms vreemde situatie is in de cryptowereld? De blockchain technologie die draait rond het idee van decentralisatie en het niet meer nodig hebben van een tussenpersoon. Maar tegelijkertijd wordt die wel volledig gecontroleerd door gecentraliseerde beurzen? Exact dat dachten Ben en zijn vrienden en ze begonnen plannen te smeden rond VDollar.

In Colorado, Verenigde Staten gevestigd is VDollar uitgegroeid naar een spot beurs, derivatenbeurs, een OTC desk en een munt met alternatieve mining mogelijkheden. We overlopen in deze review alle onderdelen van dit jong project.

Hoewel de eerste berichten op de website al van twee jaar geleden zijn, werd de white paper op 1 januari 2021 geschreven en is deze eind maart van dit jaar online gekomen.

Beurs met eerder beperkt aantal mogelijkheden

Met een 35-tal handelsparen is de gewone VDollar beurs geen grote speler. Het is natuurlijk een nog erg jong project. Sinds enkele maanden zijn ze nog maar begonnen en de echte marketing push moet nog komen. Daar kan dus nog verandering in komen. Maar voor de meeste gebruikers zijn deze 35 handelsparen al genoeg. Ze komen min of meer overeen met de top-30 die je terugvindt op coinmarketcap.com bijvoorbeeld.

Concreet zijn er 30 handelsparen tegenover de Tether (USDT), één paar tegenover Ether (ETH) en vier tegenover Bitcoin (BTC). Zoals jullie in onderstaande illustratie kunnen zien, is het uitzicht van de exchange niets bijzonder. Je kan er market en limit orders doen, ziet het orderboek en de meest recente trades. Maar daar houdt het zo wel even op. Geen uitgebreide handelsmogelijkheden dus, maar rechttoe-rechtaan traden.

OTC trading of eerder P2P

VDollar zou ook een OTC of “over the counter” desk hebben. Over the counter wordt eerder vertaald als “onder de toog” in het Nederlands. Dat wil dan zoveel betekenen als dat wat je er koopt (of verkoopt) naast de rest van de beurs om gebeurd. Jouw orders zullen dus geen verschil maken op de marktprijs. Voor de grote spelers kan dat wel eens interessant blijken want ze kunnen zo voor een grote som één prijs krijgen en geen grote druk op de markt uitoefenen.

Ons deed het echter eerder denken aan de P2P mogelijkheden die we al bij andere beurzen gezien hebben. Je kan er aanbiedingen doen of terugvinden die je dan van persoon tot persoon (peer-to-peer) afhandelt. Ook rondom de beursvloer heen dus. Je kan je er zelfs als “merchant” of handelaar opgeven en advertenties publiceren.

Swaps en margin trading

Ben je al wat meer ervaren en op zoek naar hogere winsten? Ga dan eens een kijkje nemen bij het Swaps en Margin gedeelte. Bij het Swaps gedeelte vind je vier USDT handelsparen en twee USD paren waarmee je long en short kan gaan met een hefboom tot 125x. Bij het Margin gedeelte kan je tien verschillende USDT opties contracten en één BTC optie contract traden. Daar is de hefboom vastgelegd op 3x.

Net zoals bij reviews van andere beursplatformen willen we benadrukken dat handelen met hefbomen voor gevorderden is en een hoog risico inhouden!

VDollar en trading mining

Veruit het meest intrigerende aan VDollar is het feit dat ze de transactiekosten die voortvloeien uit het handelen op de gewone beurs en met cryptoparen uit de top 100, niet aan zichzelf laten, maar uitkeren aan zij die handelen. Alle gebruikers dus! Hoe VDollar dat precies doet?

VDollar heeft een ERC20-token uitgegeven met een maximum hoeveelheid van 10 miljoen stuks, de VDollar of VD. Qua waarde hangt één VD vast aan de waarde van één USD. De transactiekosten die geregistreerde gebruikers (met KYC) door beurshandelingen te doen (kopen of verkopen), genereren worden in USDT Reserve Pool (URP) bewaard. VD tokens worden uitgegeven op basis van de som van de transactiekosten in de URP. In het white paper wordt vermeld dat de URP eigendom is van alle hodlers. Het on-chain adres is publiek, transparant en verifieerbaar.

De uitgave van VDollars wordt in bepaalde tiers of schijven opgedeeld. De eerste schijf van 4,5 miljoen VD’s zal een 1:1 verhouding hebben met de som van transactiekosten. Voor één USDT transactiekost, wordt dus één VD vrijgegeven. Elke volgende schijf wordt gehalveerd. Tier 2 zal dus voor 2,25 miljoen VD’s zijn waarbij twee USDT transactiekost, één VD wordt vrijgegeven. Tier 3 wordt dan 1,125 miljoen VD’s waarbij voor vier USDT transactiekost, één VD wordt vrijgegeven.

Van elke 1 VD komt er 75% bij de handelaar terecht en 25% komt bij een zogeheten “super representative”. Van die super representatives zijn er 32. Iedereen kan zich kandidaat stellen zolang je een geregistreerd gebruiker van het platform bent.

Conclusie

VDollar is met een concept gekomen dat we nog niet kenden. Het project is echter nog maar net uit de startblokken geschoten, dus hebben ze nog alles te bewijzen. Behalve op de website van het project vonden we nog maar bitter weinig terug over het project. Op dat vlak is er dus nog wel wat werk aan de winkel. In alle geval ben je er in op dit moment nog héél vroeg bij!

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN