Blockport Nieuws

Santander blokkeert betalingen aan Binance

Na de regelgevende zorgen van Binance over de hele wereld, is Santander UK de tweede Britse bank geworden die haar Britse klanten vertelt dat het overboekingen naar Binance zal blokkeren. De bank beweert dat deze maatregel is genomen om de klanten in bescherming te nemen.

“Het beschermen van onze klanten is een topprioriteit, dus hebben we besloten betalingen aan Binance te voorkomen na de waarschuwing van de FCA [Financial Conduct Authority] aan consumenten”, tweette de ondersteuningspagina van Santander UK donderdag.

De bank stuurde een e-mail naar klanten om hen in te lichten over het besluit. In de e-mail zei Santander dat het betalingen waar mogelijk zou stoppen om klanten te beschermen tegen fraude en om hun geld veilig te houden. De e-mail citeerde ook de recente 
consumentenwaarschuwing van de Financial Conduct Authority, waarin stond dat Binance Markets Limited “geen gereguleerde activiteit in het VK mag ondernemen”.

Binance

De recentelijke aankondiging maakt Santander in een week tijd de tweede bank die betalingen aan Binance blokkeert. Maandag blokkeerde de Britse bank Barclays klanten om betalingen aan Binance te doen. Evenals Barclays heeft Santander haar klanten echter verzekerd dat ze nog steeds hun geld kunnen opnemen van Binance naar hun rekeningen.

Ook op donderdag waarschuwde de financiële toezichthouder van Polen voor Binance. De toezichthouder zei dat consumenten voorzichtig moeten zijn bij het gebruik van de diensten van Binance en benadrukte dat de activiteiten van het bedrijf niet gereguleerd zijn in Centraal-Europese landen.

Eerder deze week publiceerden wij ook een artikel waarin Binance CEO Changpeng Zhao reageert op de regulerende zorgen van de beurs. Volgens hem is Binance niet anti-regulering, maar in plaats daarvan is de beurs bereid om samen te werken met regelgevers. Binance moest eerder deze week ook tijdelijk SEPA-betalingen in euro’s stopzetten. Hoewel Binance de reden voor het tijdelijk stopzetten van SEPA-overdrachten niet specificeerde, vloeit de beslissing waarschijnlijk voort uit de regelgevende maatregelen die tegen het bedrijf zijn genomen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN