Nieuwe film van Anthony Hopkins zal als NFT uitgebracht worden

De bekende Amerikaanse acteur Anthony Hopkins, wellicht het meest bekend van zijn rol in de film The Silence of the Lambs, zal binnenkort een non-fungible token (NFT) gekoppeld aan zijn volgende film lanceren.

VUELE, een gedeeld project van filmproductiebedrijf Enderby Entertainment en FinTech-platformontwikkelaar CurrencyWorks, heeft vandaag aangekondigd dat Hopkins’ volgende film, “Zero Contact”, de eerste film zal zijn die wordt uitgebracht op het NFT-weergaveplatform van het bedrijf, waardoor het “de eerste NFT-speelfilm ter wereld” is.

NFT’s zijn digitale tokens op een blockchain die het eigendom van een ander activum vertegenwoordigen. Dat kunnen digitale ruilkaarten, GIF’s, fysieke kunstwerken of videoclips zijn. De NFT’s met de hoogste waarde zijn meestal uniek, maar veel worden verkocht in grotere “beperkte” edities. Non-fungible tokens boekten dan ook in de eerste helft van 2021 een omzet van $2,5 miljard. De waardepropositie van VUELE is om ze naar films te brengen, zodat filmkijkers de NFT’s op het platform kunnen kopen, bekijken en zelfs verkopen.

Zero Contact, opgenomen door regisseur Rick Dugdale, volgt vijf mensen uit verschillende delen van de wereld die de laatste uitvinding van een geliefde ’tech-titan’, gespeeld door Hopkins, moeten vernietigen. Om meer te weten te komen over film, moet je de NFT op het platform van VUELE bekijken. Volgens VUELE kan het ook beelden van achter de schermen, bonusmateriaal en interviews laten zien.

Een releasedatum is niet aangekondigd, maar een poster voor de film beweert dat hij deze zomer uitkomt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!