De centrale bank

Klanten verlaten Barclays bank voor cryptovriendelijkere alternatieven

Het is duidelijk geworden dat verschillende cryptocurrency-supporters, die klant zijn bij de in Londen gevestigde multinationale bank Barclays, besloten hebben om de bank te “verlaten”, nadat de bank betalingen aan de grote crypto-beurs Binance stopgezet heeft om, volgens een statement van de bank, het geld van klanten te “beschermen”.

Sommige klanten onderzoeken alternatieven, zoals de grote in het VK gevestigde digitale bank Revolut. Anderen raden echter aan om helemaal van bank te veranderen en bijvoorbeeld een rekening te openen bij de in het VK gevestigde online bank Monzo. Andere banksuggesties zijn onder meer Santander, Halifax, Lloyds en HSBC – hoewel er argumenten zijn dat meer banken het voorbeeld van Barclays zouden kunnen volgen. Daarom stellen sommigen voor in plaats daarvan van land te veranderen.

In de grote subreddit r/Cryptocurrency klaagden verschillende gebruikers van Barclays dat de bank de betalingen met creditcard/betaalkaart aan Binance heeft stopgezet, waarna de bank tweette dat het hun “verantwoordelijkheid is om uw geld te helpen beschermen” en dat de betalingen aan de beurs zullen worden gestopt “tot nader order, om uw geld veilig te houden.”

Binance reageerde zelf en klaagde dat “sommige partners eenzijdige actie ondernemen om te stoppen met het bedienen van Binance-gebruikers op basis van wat een onjuist begrip van gebeurtenissen lijkt te zijn”, en herhaalde dat de melding van de Financial Conduct Authority (FCA) niet ging over stortingen van gebruikers op Binance.com, in plaats daarvan gerelateerd aan Binance Markets Limited (BML), een bedrijf opgericht in het VK, gereguleerd door de FCA, en een afzonderlijke juridische entiteit die geen producten of diensten aanbiedt via Binance.com.

Zoals gemeld, vertelde de FCA eind vorige maand de Britse activiteiten van Binance om te stoppen met het verstrekken van financiële activiteiten in fiat op Britse bodem, hoewel de beurs beweerde dat dit geen gevolgen zou hebben voor Britse Binance.com-klanten, aangezien het bedrijf opereert vanuit de Kaaimaneilanden.

Kort daarna beweerden de in het VK gevestigde klanten van Binance echter dat ze geen GBP-opnames meer konden uitvoeren via het Faster Payments-netwerk, waarbij ook storingen werden gemeld bij transacties via bankpassen. De exchange zei echter kort daarna dat het probleem was opgelost.

Het is echter veilig om te zeggen dat de stap van Barclays vele klanten woedend heeft gemaakt, die beweren dat dit precies de reden is waarom ze BTC gebruiken, waarbij sommigen beweren dat ze de bank gaan verlaten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN