Dief

Ex-werknemer van Cryptopia geeft toe dat hij meer dan $170.000 aan crypto heeft gestolen

Een voormalig werknemer van de inmiddels failliet verklaarde cryptocurrency exchange Cryptopia heeft in de rechtbank toegegeven dat hij voor ongeveer $172.000 aan cryptocurrencies heeft gestolen. Hij zou de cryptocurrencies hebben gestolen door een kopie te maken van de privésleutels van gebruikers. Bovendien zou de ex-werknemer ook klantgegevens hebben gestolen. Dit meldde een rapport van de Nieuw-Zeelandse media-organisatie Stuff.

Het rapport liet echter niet weten wanneer hij de privésleutels kon kopiëren of voor het eerst toegang tot de fondsen had. Cryptopia had op het moment van de liquidatie in mei 2019 naar schatting $100 miljoen aan crypto in bezit. De ex-werknemer heeft twee aanklachten bekend en ontvangt zijn officiële straf op 20 oktober.

Nadat het liquidatieproces van de beurs was begonnen werd de hack opgemerkt. Het accountantskantoor dat is toegewezen aan de liquidatie van Cryptopia ontdekte dat 13 Bitcoin (BTC)  – op dat moment ongeveer $165.000 waard was – illegaal uit verschillende portefeuilles in meerdere transacties waren gehaald. Daarnaast had de werknemer ook nog eens $7.000 aan andere crypto gestolen. Van de gestolen fondsen werd een deel ook witgewassen via een cryptomixer.

De werknemer gaf toe dat hij niet had gedacht dat iemand tijdens de liquidatie oude transacties zou controleren. Toen de medewerker erachter kwam dat er inderdaad oude transacties zouden worden herzien, gaf de ex-werknemer zijn diefstal toe. De medewerker heeft een deel van de crypto’s teruggegeven en heeft beloofd de rest in de loop van de tijd terug te betalen. De in Nieuw-Zeeland gevestigde exchange Cryptopia was in 2019 het slachtoffer van een grote hack.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN