Anonymous Elon Musk

Bitcoin.org is het slachtoffer geworden van een DDoS-aanval

De oorspronkelijke Bitcoin-website Bitcoin.org werd gisteren getroffen door een “overweldigende” DDoS-aanval, samen met een eis om losgeld, aldus de pseudonieme exploitant van de website, beter bekend als Cøbra.

Bitcoin.org is een educatieve bron die voor het eerst werd geregistreerd in augustus 2008. De website helpt mensen betrokken te raken bij Bitcoin, de grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, door informatie te verstrekken over waar je het kan kopen en de gebruiksscenario’s uit te leggen.

Volgens de pseudonieme exploitant van de website trof een gedistribueerde denial-of-service (DDoS) Bitcoin.org. De aanvallers eisten vervolgens 0,5 Bitcoin, $17.055 tegen de huidige prijs, om de website weer vrij te geven. Cøbra vertelde het volgende aan Decrypt:

“Het is een zeer overweldigende aanval, het is moeilijk om op te lossen, en ik weet niet hoe lang we down zullen zijn.”

Hij voegde in een tweet het volgende toe:

“Ik denk niet dat ik in tijden zo beledigd ben geweest. Ondankbaar uitschot.”

Een DDoS-aanval is een gecoördineerde poging om een ​​website te overladen met nutteloos verkeer en deze op zijn beurt plat te leggen. Dergelijke aanvallen komen veel voor in de cryptowereld. Bitcoin wallet fabrikant Trezor werd vorig jaar getroffen door een dergelijke aanval, net als crypto exchange Poloniex.

Het is niet duidelijk of Cøbra besloten heeft om het losgeld te betalen of dat hij het probleem op een andere manier wil oplossen. Op het moment van schrijven is de website echter nog steeds offline.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN