Starlink internet

Kan Elon Musk’s Starlink Bitcoin adoptie helpen?

Vandaag verscheen er een interessant artikel op CoinGape over hoe Elon Musk’s Starlink Technology Bitcoin adoptie kan helpen. Omdat we de benadering van het artikel erg interessant vonden, hebben we besloten om het artikel hieronder uiteen te zetten.

Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, heeft in 2015 Starlink Technology opgericht. Starlink is een satelliet-internetconstellatie die wordt gebouwd door SpaceX en die internettoegang via de satelliet biedt. De constellatie zal bestaan ​​uit duizenden in massa geproduceerde kleine satellieten in een lage baan om de aarde, die communiceren met de grond om goedkoop wereldwijde internettoegang te bieden. Musk verwacht dat het aantal gebruikers binnen een jaar zal groeien tot een half miljoen. De zakenmagnaat zei ook dat hij tot $30 miljard in het bedrijf zou investeren om de vooruitgang te stimuleren.

Velen zien Starlink dan ook als de toekomst van censuurbestendig internet. De satelliet-internetservice werkt vrij gelijkaardig aan op Dish Antena gebaseerde tv-verbindingen, waarbij de gebruiker een kleine antenne op de thuisbasis heeft om het signaal op te vangen van de satellieten die rond de aarde zweven. Het bedrijf heeft onlangs ook een reeks satellieten in de ruimte gelanceerd om zijn project te stimuleren om internet op de meeste afgelegen locaties toegankelijk te maken.

Als gevolg van deze innovatieve manier van het bieden van internettoegang, hebben velen in de crypto-gemeenschap al gediscusseerd over hoe Starlink de vooruitzichten van Bitcoin in de nabije toekomst zou kunnen vergroten. Enkele van de belangrijkste use-cases van Starlink die door de crypto-gemeenschap zijn besproken, zijn onder meer:

Mining met lage latentie

Het artikel gaat verder met uitleggen dat de Bitcoin-subreddit een volwaardige discussie gevoerd heeft over mogelijke use-cases van Starlink voor de Bitcoin-gemeenschap, waar een gebruiker erop wees dat miners dol zouden zijn op de lage latentie-connectiviteit.

Hoewel het belangrijk is op te merken dat mining in de eerste plaats afhankelijk is van de hardware en internet slechts een manier is om verbinding te maken met de Bitcoin-node, zou het toch een stuk schelen als de internet verbinding een velen malen sneller is dan dat op dit moment beschikbaar is.

Censuurbestendige Bitcoin-operatie

Het artikel legt verder uit dat een directe satelliet-internetverbinding betekent dat uw ISP niet kan worden afgesloten. “Een Starlink-verbinding kan zorgen voor een censuurvrije werking en toegankelijkheid in afgelegen gebieden waar momenteel geen internetverbinding beschikbaar is.” Dit kan zorgen voor een grotere decentralisatie van het Bitcoin-netwerk, wat uiteindelijk goed is voor ons allen.

Het is echter wel belangrijk om op te merken dat dit ook de andere kant op kan werken. Mocht Starlink het overgrote deel van de wereld bedienen, kan het ook zorgen dat de macht over het Bitcoin-netwerk voor een groot deel bij Starlink ligt.

Blockstream-integratie

Tot slot geeft het artikel aan dat de integratie met het product van Blockstream voor toegang tot Bitcoin-blockchain, zonder directe internetverbinding, een grote kans is.

Het Blockstream Satellite-netwerk zendt de Bitcoin-blockchain 24/7 gratis over de hele wereld uit, beschermt tegen netwerkonderbrekingen en biedt gebieden zonder betrouwbare internetverbindingen de mogelijkheid om Bitcoin te gebruiken.

Veel Bitcoiners geloven dan ook dat een Blockstream-integratie één van de best mogelijke use-cases voor Starlink zou kunnen zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN