Dogecoin

Elon Musk steunt verbetervoorstel voor Dogecoin (DOGE)

De koers van de bekende meme-cryptocurrency Dogecoin (DOGE) is de afgelopen week weer flink gestegen. De munt wist gisteren zelfs een stijging van ongeveer 8% te realiseren dankzij een tweet van Elon Musk, waarin hij zijn ondersteuning uitsprak voor een verlaging van de transactiekosten.

Ross Nicoll, een Dogecoin Core-bijdrager, deelde zondag een tweet met betrekking tot het voorstel voor de verlaging van de transactiekosten, waarop Musk antwoordde dat het “belangrijk was om te ondersteunen”.

Patrick Lodder, de ontwikkelaar die het voorstel gemaakt heeft, heeft voorgesteld het ontwerp van het netwerk te veranderen door de beperkingen van het relaisnetwerk te verminderen en de controle terug te geven aan nodes en miners.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 728x120_SPORT_NL_euro-2020.jpg

Momenteel is de aanbevolen ondergrens voor het verzenden van een DOGE-transactie 1 DOGE. Het voorstel wil dit bedrag terugbrengen naar 0,01 DOGE. Daarnaast zorgen de wijzigingen ervoor dat de gemiddelde vergoedingen met 100x verlaagd zullen worden voor standaardtransacties in de Dogecoin-keten, de volledige controle over alle aspecten van vergoedingen tussen miners en node-operators te verdelen, minder te vertrouwen op kernontwikkeling en een functionele (kleine) gratis transactieruimte terug te brengen die stimuleert om het netwerk gezond te houden.

De 1 DOGE-limiet wekte bezorgdheid over de haalbaarheid van het netwerk, aangezien de waarde van DOGE dit jaar een hoogtepunt van $0,74 bereikte. De stijgende transactiekosten fungeerden als een negatieve terugkoppeling naar de prijs, aangezien netwerken zoals Litecoin en Bitcoin Cash goedkopere transacties aanboden.

Ter vergelijking: de piektransactiekosten op Litecoin bedragen minder dan $0,10. Het voorstel voor protocolverbetering vereist een wijziging van de relais-vergoedingen, een lager dust limiet en standaardblokopname-vergoedingen van 1 DOGE/kb.

Zodra 30% van de nodes transacties accepteert met 0,01 DOGE als minimumvergoeding, kan een nieuwe standaardvergoeding worden ingesteld, aldus het voorstel.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN