Bitcoin prijs

Bitcoin koers moet $30.000 houden volgens Wyckoff-methode

Weekenden zijn de laatste tijd niet goed geweest voor de Bitcoin koers en het is dit weekend niet anders. De koningsmunt daalde eerder vandaag naar een prijs van $30.260. Eerder deze week bereikte de koers zelfs een nieuw dieptepunt in 5 maanden, na het doorbreken van de belangrijke ondersteuning van $30.000. De munt zakte naar een prijs van ongeveer $29.000, maar wist zich in de dagen daarna weer snel terug te vechten richting een koers van $34.000.

Als gevolg van de flinke volatiliteit in de afgelopen weken, denken veel analisten dat we uit een markttop komen, maar is dat wel zo? Een bepaalde analist, bekend als Daan Crypto Trades op Twitter, schreef dat de prijsbeweging van Bitcoin een Wyckoff-effect kan veroorzaken, mits de Bitcoin koers de $30.000 weet te behouden, aangezien een daling onder deze prijs het patroon ongeldig zou maken. Hij tweette het volgende:

“Ziet er tot nu toe uit zoals het hoort. BTC had een schone lei en testte vandaag het ST-niveau. Het is nu belangrijk voor BTC om, idealiter $31,1K, maar vooral $30K, vast te houden. Handelen onder $30K zou dit idee ongeldig maken. Een wick is oké.”

Een Wyckoff-cyclus wordt geïdentificeerd door een accumulatiefase gevolgd door een handelsbereik dat uiteindelijk uitgeput raakt. Investopedia beschrijft het als volgt:

“De nieuwe cyclus begint met een accumulatiefase die een handelsbereik genereert. Het patroon levert vaak een faalpunt of lente op die een verkoopclimax markeert, voorafgaand aan een sterke trend die uiteindelijk de andere kant van het bereik verlaat.”

Een andere analist die, bekend als Rekt Capital op Twitter, suggereerde op zijn beurt dat het BTC-prijspatroon van hogere dieptepunten op het lagere tijdsbestek suggereert dat het een overgangsperiode doormaakt. De recente uitverkoop op de markt kan de lente of het breekpunt zijn voor de volgende stijging. De volgende stap vanaf hier, om de Wyckoff-cyclus te voltooien, zou een prijsstijging zijn.

BTC blijft hogere dieptepunten op lagere tijdframes neerzetten. BTC bevindt zich nog in fase C en zou kunnen proberen ~$33.000 opnieuw te testen als ondersteuning voor nog een hoger dieptepunt. Over het algemeen lijkt BTC zich in een overgangsperiode te bevinden tussen fasen C en D in Wyckoff Accumulation.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN