Brave Browser Tipping

Brave lanceert op privacy gerichte zoekmachine, genaamd Brave Search

Op privacy gerichte Brave Browser heeft besloten om zijn concurrentiepositie tegenover Google te vergroten door een eigen zoekmachine te lanceren, met de toepasselijke naam Brave Search. De bètaversie van de zoekmachine is nu beschikbaar voor alle Brave-gebruikers als zoekoptie op desktop, Android en iOS, en is beschikbaar voor andere browsers op search.brave.com.

Brave Search werd voor het eerst aangekondigd in maart 2021 en is gebaseerd op het Tailcat-project. Tailcat is ontwikkeld door het team achter de inmiddels ter ziele gegane Cliqz-zoekmachine en werd eerder dit jaar overgenomen door Brave. De nieuwe zoekmachine zal “geen geheime methoden of algoritmen bevatten om de resultaten te beïnvloeden”, aldus het bedrijf.

In overeenstemming met de privacy-first ethos van het project, biedt de zoekmachine “volledig anoniem zoeken” – het verzamelt geen IP-adressen van gebruikers of personaliseert resultaten op basis van identificerende informatie zoals Google doet. In plaats daarvan gebruikt het Tailcat’s eigen onafhankelijke index van websites, en is gebouwd rond de filosofie dat “de gebruiker op de eerste plaats komt, niet de reclame- en data-industrie.”

1xbit

Tevens kondigde het aan dat het van plan is om een advertentievrije betaalde zoekoptie te lanceren, naast de advertentie-ondersteunde gratis optie.

Toekomstige functies omvatten Goggles, een manier om resultaten te filteren op basis van de eigen voorkeuren van de gebruiker, waarbij gebruikers hun samengestelde rangschikkingsmodellen kunnen delen met de community. Brave is ook van plan zijn index beschikbaar te stellen “om andere zoekmachines aan te drijven”.

In een verklaring bij de release noemde CEO Brendan Eich Brave Search “de meest privé-zoekmachine in de branche, evenals de enige onafhankelijke zoekmachine.” In tegenstelling tot andere zoekmachines die gebruikers volgen of hun eigen indexen niet aanbieden, biedt de zoekmachine “een nieuwe manier om relevante resultaten te krijgen met een door de gemeenschap aangedreven index, terwijl de privacy wordt gegarandeerd.”

Bekijk hieronder de demo:

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN