LINK flashcrash

Populaire analist voorspelt “de moeder van alle crashes”

De populaire hedgefondsmanager Michael Burry, die de financiële crisis van 2008 correct voorspelde, heeft nu de “moeder van alle crashes” voorspeld. Burry heeft gesproken over de nieuwste ontwikkelingen in de crypto-ruimte, samen met zijn opvattingen over de wereldwijde macro-economische situatie. Afgelopen donderdag zei de oprichter van Scion Asset Management het volgende:

“Alle hype/speculatie die wordt gedaan, is om consumenten binnen te halen voor de moeder van alle crashes. FOMO parabolen lossen niet zijwaarts op; Wanneer crypto van biljoenen daalt, of meme-aandelen van tientallen miljarden dalen, zullen de verliezen van Main Street de grootte van landen benaderen. De geschiedenis is niet veranderd.”

Burry’s opmerkingen hebben angst gewekt in de crypto-ruimte. Bitcoin handelde de afgelopen week constant onder druk en stortte in het weekend nog eens 8% in om onder de $33.000 te zakken. De crash van de Bitcoin koers zorgde voor liquidaties van meerdere longposities in de afgelopen paar uur.

1xbit

Grafieken laten death cross zien

De recente prijsdaling van de Bitcoin koers heeft ook in de grafieken de vorming van ‘death cross’ bevestigd, een bearish indicator die optreedt wanneer het kortetermijngemiddelde van Bitcoin onder het langetermijngemiddelde daalt. Dit kan leiden tot verdere neerwaartse druk op de Bitcoin koers, wat op zijn beurt weer kan leiden tot een grote crash.

Fred Ehrsam, mede-oprichter van de grootste Amerikaanse cryptocurrency-beurs, Coinbase, gaf ook een soortgelijke waarschuwing af. Hij waarschuwde investeerders tevens dat dat de meeste cryptocurrencies het niet zullen overleven en dat 90 procent van alle non-fungible tokens (NFT’s) binnen drie tot vijf jaar zullen falen.

Daarnaast tweette de bekende Nederlandse cryptocurrency-analist, PlanB, ook afgelopen zaterdag dat de koningsmunt een death cross laat zien in de grafieken. Hij gaf echter aan dat dit ook wel eens een tegendraads signaal kan zijn, zoals in Q4 van 2019 en Q1 van 2020. Hij tweette het volgende:

“Death cross is hier. Bestudeer deze grafiek om te zien wat er de laatste twee keer gebeurde toen de death cross plaatsvond, Q4 2019 en Q1 2020.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN