eToroX

Kraken CEO verwacht beursnotering tegen eind 2022

De oprichter en CEO van de crypto-exchange Kraken, Jesse Powell, heeft in een interview met Bloomberg TV gezegd dat het bedrijf voor het einde van 2022 naar de beurs zou kunnen gaan. Verder sprak hij over de betrokkenheid van Elon Musk in de cryptoruimte en zei hij dat Musk nog wat te leren heeft over het energieverbruik van Bitcoin.

De in San Francisco gevestigde crypto-exchange Kraken werd in 2011 werd opgericht. De crypto-exchange heeft wereldwijd in 190 landen klanten en is ‘s werelds op vier na grootste cryptocurrency-exchange achter Binance, Coinbase en Huobi Global. De crypto-exchange biedt meer dan 50 tokens en zeven fiat-valuta’s. 

Het plan om naar de beurs te gaan komt nadat Powell tijdens een interview met Fox Business News in april zei dat Kraken de optie wilde hebben om naar de beurs te gaan. Eerder dit jaar ging een andere grote crypto-exchange genaamd Coinbase al naar de beurs op Nasdaq met een directe notering

Jesse Powell zei het volgende in april:

“Het is best leuk dat Coinbase hier het proefkonijn voor is en we zullen zien of het hun bedrijf en hun vermogen om snel te handelen beïnvloedt. Dit is een zeer snel bewegende ruimte en dat is iets waar we ons heel goed van bewust zijn. We willen absoluut ons vermogen om snel te schakelen behouden.”

Kraken CEO: Elon Musk heeft nog wat studie te doen

Powell gaf ook commentaar op de recente opmerkingen van Elon Musk over het energieverbruik van Bitcoin en zei dat het minen van Bitcoin en andere cryptocurrencies eigenlijk groener is dan veel mensen denken. Verder zei hij dat Elon Musk “nog wat meer studie te doen heeft”. De opmerkingen spoorden Musk aan om te antwoorden: “Op basis van welke gegevens?”. 

Musk stond de afgelopen weken in de schijnwerpers, omdat de bekende elektrische autofabrikant Tesla Motors had aangekondigd dat het geen Bitcoin betalingen meer zou ondersteunen vanwege zorgen over de milieuvriendelijkheid. Zijn beslissing om Bitcoin betalingen voor Tesla terug te draaien zorgde voor een flinke marktcorrectie in mei.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN