El Salvador overweegt om werknemers in Bitcoin te betalen

De minister van Arbeid en Welzijn in El Salvador, Ronald Castro, heeft gezegd dat de regering van El Salvador bespreekt of bedrijven hun werknemers in Bitcoin (BTC) zouden moeten betalen.

Volgens een tweet van een lokaal radiostation 107.7 Fuego GMV, zou Castro met functionarissen van het ministerie van Financiën en het ministerie van Economische Zaken gesproken hebben over de mogelijkheid om werknemers van bedrijven in Bitcoin te betalen. Deze nieuwe ontwikkeling komt kort na de goedkeuring van Bitcoin als het tweede wettige betaalmiddel van het land.

Investeerders hoeven geen vermogensbelasting over Bitcoin te betalen

Na de beslissing om Bitcoin als wettig betaalmiddel te introduceren, is duidelijk geworden dat president Nayib Bukele nog een stap verder wil gaan. De president heeft aangegeven dat investeerders geen vermogensbelasting zullen betalen over hun BTC winsten.

Sinds de president van El Salvador, Nayib Bukele, eerder deze maand op de Bitcoin 2021-conferentie in Miami aankondigde dat hij de BTC wetgeving zou introduceren, heeft Bukele sociale media gebruikt om cryptocurrencies en mijnbouw in El Salvador te promoten. De president riep BTC miners op om te profiteren van de nieuwe faciliteiten die worden opgezet vlakbij een vulkaan om te profiteren van geothermische energie. 

Hoewel het besluit van El Salvador om BTC te adopteren voor veel enthousiasme zorgde binnen de crypto-gemeenschap, heeft de Bitcoin beweging zorgen gewekt, vooral bij wereldwijde financiële instellingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!