Ethereum koers

TradePremium: Gaat de Ethereum koers hogere niveau’s opzoeken?

Allereerst willen we The9to5joke van TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De crypto-markt leeft weer op en de Bitcoin koers lijkt dan ook weer aan een nieuwe beweging te starten. Daarnaast zijn er veel positieve nieuwsberichten te zien, wat weer goed is voor het sentiment. Hoe reageert de Ethereum koers hier echter op? Laten we het gaan bekijken in de grafieken!

Ethereum koers weekgrafiek

Afgelopen week zagen we niet al teveel correlatie aan Bitcoin. Bitcoin sloot de week zeer mooi bullish af, terwijl Ethereum voor een bearisch candle ging. Het lijkt wat aan te sluiten bij mijn eigen gedachten dat bij een nieuwe move Bitcoin toch de leidraad zal worden. Echter geen slechte tekenen op de weekgrafiek van Ethereum. We bewegen nog steeds zo goed als volledig sideways. Daarom, tot bijna vervelens toe, veranderen onze levels op beide timeframes weer weinig.

Ons eerste aan te vallen level op de weekly ligt nog steeds op $3011. Boven $3011 krijgen we ook dezelfde 2 resistances zones die we herkennen op $3978 en $4362. Onder ons bij de support herkennen we ook nog steeds 4 zones, 2 om te gaan vasthouden, 2 om ons te gaan opvangen. Ideaal willen we candle closes boven $2042 krijgen met wicks tot de zone $1790 tot $1682. Daaronder hebben we nog 2 opvang levels voor als we het niet kunnen vasthouden.

We hebben namelijk een klein level op $1440 en een zone van $1265 tot $1042. Tegenover de trendlijn, die jullie kunnen waarnemen op de grafiek, kregen we wel een negatieve close, wat kan resulteren in nog eens een daling richting de eerder genoemde levels om te gaan opladen. Ook qua volume is de kleine opwaartse stuit van de afgelopen 4 weken nog wat teleurstellend. Wat zowel positief kan zijn dat er geen neerwaarts volume meer is, of wat negatief dat de stuit aan kracht ontbreekt. Het eerste duidelijke signaal voor de volgende rally zal meer duidelijkheid geven.

Bron: TradingView

Ethereum koers daggrafiek

Zoals we al vermelden, ook op daily verandert er weinig aan onze hoofd levels. Deze levels zijn nog steeds, $2295 tot $2078, en daaronder van $1711 tot $1676, als support levels. En naar de andere kant toe als weerstand van $3280 tot $3550, het kleiner level tussenin op $3856, op weg naar onze 2e grotere zone van $4180 tot $4375.

We zagen afgelopen dagen ook weer een mooie kans om in dat eerstgenoemde support levels te gaan opladen met positieve reactie met op moment van schrijven 16%. Ook bevinden we ons nog steeds in de triangle die staat aangegeven op de chart. We kregen er een kleine close buiten maar ons support level daaronder was sterk genoeg om het op te vangen. Ook op daily wachten we op een nieuwe impuls van volume.

Bron: TradingView

Conclusie

Nu Bitcoin opnieuw een poging doet kunnen we onze ogen opnieuw wat scherper gaan focussen. Houd hij de move vast en maakt hij daarna opnieuw ruimte voor Ethereum, en daarna met als gevolg altcoins, of is het een vals signaal en gaan we verder in zijwaartse prijsactie? Time will tell!

Volg ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte van te blijven!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN