UNICEF investeert $500.000 in zeven blockchain-startups

De bekende liefdadigheidstak van de Verenigde Naties, UNICEF, heeft aangekondigd dat het gaat investeren in zeven verschillende blockchain-startups. Er werd duidelijk dat Grassroots Economics, Rahat, BX Smart Labs, Leaf Global, Xcapit, Kotani Pay en Somish Blockchain Labs samen een financiering van meer dan $500.000 aan ETH en fiat ontvangen.

Grassroots, dat 40,5 ETH ($104.000) zal ontvangen, stelt gemeenschappen in staat om lokale tokenized valuta’s te bouwen. BX Smart Labs, dat 18,9 ETH ($48.000) zal ontvangen, biedt een spaar- en leenplatform dat wordt aangedreven door ‘spaarkringen’ uit de gemeenschap. Rehat, dat $100.000 van UNICEF zal krijgen, is een blockchain-platform van eSatya (Rumsan) dat tokenized hulp aan gemeenschappen distribueert.

Vervolgens biedt Leaf Global een lichtgewicht cryptocurrency-portemonnee die kan worden gebruikt op standaard mobiele telefoons in tegenstelling tot smartphones. Het ontvangt 20,7 ETH ($53.000) plus $48.900 in contanten.

Xcapit is een bedrijf dat blockchain en AI gebruikt om financiële diensten te verlenen in Latijns-Amerika. Het ontvangt 43,8 ETH ($112.000). Kotani Pay biedt gebruikers in Kenia een manier om geld over te maken en crypto om te zetten in fiat. Het ontvangt 19,9 ETH ($ 51.000). Somish Blockchain Labs biedt een governanceplatform voor Web3-bedrijven genaamd GovBlocks; het zal $50.000 ontvangen.

Zoals je wellicht gezien hebt, richt elk blockchain-bedrijf zich op “unbanked”-gebieden, of gemeenschappen die weinig toegang hebben tot bankrekeningen en andere financiële diensten.

UNICEF zal deze investeringen doen via het in 2019 gelanceerde CryptoFund, een pool van Bitcoin- en Ethereum. Binnen een jaar had het geïnvesteerd in twaalf blockchain-startups in acht landen. Bovendien heeft UNICEF donaties ontvangen van de Ethereum Foundation en heeft het in het verleden zelfs cryptocurrency gedolven.

UNICEF heeft volgens de huidige statistieken in totaal $10,1 miljoen geïnvesteerd via dit fonds en $920.000 specifiek in blockchain-projecten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!