OKEx

Solana Labs haalt $314 miljoen op in privé-tokenverkoop

De opkomende ‘Ethereum-killer’ Solana Labs heeft aangekondigd dat het $314 miljoen heeft opgehaald in een privé-tokenverkoop, wat het meteen ook de op drie na hoogste fondsenwerving maakt in de geschiedenis van cryptocurrencies.

De private financieringsronde werd geleid door Andreessen Horowitz en Polychain Capital, met deelname van Alameda Research, Blockchange Ventures en CMS Holdings. Andere deelnemende investeerders waren Alameda Research, Blockchange Ventures, CMS Holdings, Coinfund, CoinShares, Collab Currency, Memetic Capital, Multicoin Capital, ParaFi Capital, Sino Global Capital, Jump Trading en Boys Noize.

Solana (SOL) gaf aan dat ze met de nieuwe middelen een incubatiestudio zullen lanceren om de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (DApps) en platforms, die op het platform bouwen, te versnellen, naast een venture-investeringsarm en een handelsdesk die zich toelegt op hun ecosysteem.

Ali Yahya, General Partner bij Andreessen Horowitz, reageerde als volgt:

“De volgende golf van innovatie in crypto zal plaatsvinden op de applicatielaag. Het is gemakkelijk om talloze use-cases voor crypto als technologie voor te stellen, maar om ze te bouwen tot echte producten die miljoenen mensen gebruiken, is het bestaan ​​van een krachtige blockchain nodig.”

Hij ging verder met stellen dat dat het krachtige ontwerp van Solana betekent dat de blockchain “met de snelheid van Nasdaq-matching-engines” kan draaien en vele soorten apps kan ondersteunen.

Ondertussen maakte Olaf Carlson-Wee van Polychain Capital een opmerking over de “voortdurend groeiende gemeenschap van het project”, eraan toevoegend dat hij Solana ziet als een aanvulling op Ethereum.

De snelle opkomst van Solana

Solana lanceerde zijn mainnet-bèta in maart 2020 en is sindsdien snel gegroeid. Tegenwoordig omvat het ecosysteem gedecentraliseerde beurzen zoals Serum en Raydium, stablecoins zoals USDC en USDT en de onlangs gelanceerde NFT-marktplaats Metaplex.

Het project heeft veel steun gekregen van belangrijke crypto-figuren zoals Sam Bankman-Fried, de CEO van Alameda Research. Naast deze ronde heeft het bedrijf van de 29-jarige miljardair verschillende door Solana gebouwde projecten gesteund. Het ecosysteem heeft ook miljoenen dollars aan kapitaal aangetrokken van beurzen en andere bedrijven.

De marktkapitalisatie van de blockchain is vandaag ongeveer $11,7 miljard. SOL handelt momenteel op $43, wat een stijging van 38,8% in de afgelopen week betekent.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN