cryptoregulatie

Mexico gaat wellicht Bitcoin ook als wettig betaalmiddel behandelen

Na de recente aankondiging vanuit El Salvador, waarbij de president van het land aankondigde dat hij nieuwe regelgeving zou voorstellen om Bitcoin als wettig betaalmiddel in te voeren, hebben verschillende Midden- en Zuid-Amerikaanse landen een soortgelijk standpunt ingenomen. Zo kondigde Carlitos Rejala, een politicus uit Paraguay, ook al aan dat het land wellicht Bitcoin als wettig betaalmiddel wil invoeren. Het laatste land dat zich echter bij deze beweging aansluit is echter de grootste tot nu toe, namelijk Mexico.

Eduardo Murat Hinojosa, een lid van de Mexicaanse wetgevende macht, heeft vandaag aangekondigd dat hij een wettelijk kader zou voorstellen omtrent Bitcoin in het lagerhuis. Hij tweette namelijk het volgende:

“Ik zal een wettelijk kader voor cryptocurrencies promoten en voorstellen in het Mexicaanse lagerhuis.”

Het enige wat deze politici uit verschillende Midden- en Zuid-Amerikaanse landen gemeen hebben, zijn de ‘Laser-ogen’. Laser-ogen werden eerder dit jaar een populaire Bitcoin-meme, omdat de meerderheid van de voorstanders van Bitcoin hun profielfoto veranderde met rode laserogen. Vanaf nu wordt El Salvador vergezeld door Argentinië, Paraguay en nu Mexico.

Ondanks al dit goede nieuws, bereikte de Bitcoin koers echter een nieuw wekelijks dieptepunt van $31.200, waarvan werd aangenomen dat het werd veroorzaakt door het nieuws van de FBI die naar verluidt toegang kreeg tot privésleutels van de ransomware-hackers van de Colonial Pipeline. Uit de rapporten blijkt echter dat het federale agentschap alleen via een gerechtelijk bevel toegang heeft gekregen tot een bewaarportemonnee. De reguliere media hebben het op de een of andere manier verbonden met de beveiliging van het Bitcoin-netwerk, wat leidde tot de mogelijke FUD.

De on-chain fundamentals zijn nog steeds behoorlijk sterk, waarbij miners meer Bitcoin blijven hamsteren, samen met de hoogste uitstroom van de beurs die gisteren werd geregistreerd, waarbij $22,5K BTC de actieve markt verliet.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN