China

Weibo blokkeert verschillende crypto-accounts

Het Chinese sociale netwerk Weibo, een Chinese equivalent van Twitter, heeft verschillende crypto-accounts geblokkeerd. Zaterdag 5 juni deelden Weibo gebruikers dat accounts van influencers die zich bezig houden met cryptocurrencies ontoegankelijk werden.

Weibo

Zodra er op een van de accounts van de crypto-influencers werd geklikt, kwam de melding naar voren dat deze gebruiker niet bestond. Elk van deze accounts hadden een grote groep met volgers en was actief in het delen van Bitcoin en andere cryptocurrency gerelateerde onderwerpen.

SuperBTC, één van de meest bekende Weibo-influencers in China, bevestigde ook de onverwachte schorsing op Twitter:

“Weibo, de Chinese Twitter, heeft veel accounts van crypto-influencers opgeschort, waaronder mijn Weibo-account. Voel je vrij om me hier te volgen. Twitter is tenminste crypto-vriendelijker.”

Weibo

Daarnaast werden ook de accounts van de Chinese cryptomedia Blockbeats en 8BTC opgeschort. Weibo heeft nog niet bekendgemaakt wat de reden is achter de opschorting van deze accounts, aangezien enkele andere opmerkelijke Weibo-accounts die ook honderdduizenden volgers hadden, nog steeds toegankelijk zijn. De Weibo gebruikersnamen van de opgeschorte accounts bevatten termen als ‘Bitcoin’, ‘BTC’ en ‘blockchain’.

De blokkeringen van cryptocurrency-accounts op Weibo wordt gezien als de grootste in de historie van de socialmediagigant. De Bitcoin koers daalde voor een korte periode onder de $36.000 toen het nieuws over Weibo naar buiten kwam.

De opschorting volgt op opmerkingen over een strikt verbod op cryptohandel en Bitcoin. De oproep om Bitcoin-mining en cryptohandel te verbieden werd geïnitieerd door de vice-premier van de Volksrepubliek China, Liu He.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN