Crypto YouTubers

Mede-oprichter van Apple Steve Wozniak verliest Bitcoin fraudezaak tegen YouTube

Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, heeft zijn rechtszaak tegen YouTube verloren. De rechter heeft geoordeeld dat YouTube niet aansprakelijk kan worden gesteld voor Bitcoin-scam video’s die zijn afbeelding gebruikten. Dit meldde Bloomberg op 3 juni.

De mede-oprichter van Apple heeft vorig jaar juli een rechtszaak aangespannen. Wozniak verklaarde dat zijn afbeeldingen op YouTube werden gebruikt en sleepte YouTube voor de rechter, wegens het niet controleren van Bitcoin weggeefacties op hun platform. Gebruikers werden door de fraudeurs gevraagd om wat crypto te sturen om vervolgens twee keer zoveel terug te ontvangen. “Maar wanneer gebruikers hun cryptocurrency overdragen, in een onomkeerbare transactie, krijgen ze niets terug”, zei Wozniak destijds in zijn rechtszaak.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Binance-GIF.gif

De fraudeurs gebruikten ook namen en afbeeldingen van andere bekende tech-ondernemers zoals Elon Musk en Bill Gates, volgens de rechtszaak. Wozniak huurde het advocatenkantoor Cotchett, Pitre & McCarthy in om een ​​rechtszaak aan te spannen tegen YouTube. Echter, Santa Clara Country Superior Court Judge Sunil Kulkarni oordeelde vandaag in het voordeel van YouTube. De rechter zei dat het platform voor het delen van video’s wordt beschermd door federale wetgeving die internetplatforms afschermt van verantwoordelijkheid voor inhoud die door gebruikers wordt geplaatst.

Bovendien merkte rechter Kulkarni op dat de argumenten van Wozniak niet voldoende waren om artikel 230 teniet te doen. Steve Wozniak heeft nu 30 dagen de tijd om zijn rechtszaken tegen YouTube te herzien.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN