Google Trends Bitcoin Halvening

Google verduidelijkt zijn beleid omtrent crypto-advertenties

In een update van zijn advertentiebeleid voor Bitcoin en andere crypto-gerelateerde producten en diensten, verduidelijkt Google het bestaande certificeringsproces voor cryptocurrency-beurzen en -wallets.

Google en Facebook hebben het grootste deel van het afgelopen decennium de online advertentiemarkt gedomineerd – beide sites hebben crypto-advertenties in 2018 verboden, hoewel sommige van die beperkingen sindsdien zijn opgeheven. Bedrijven kunnen advertenties voor crypto-beurzen op Google in de VS en Japan plaatsen, zolang “de producten en advertenties voldoen aan de lokale wetten en industrienormen en het account is gecertificeerd door Google.”

Nu heeft de techgigant die criteria voor certificering volledig uitgewerkt. In een nieuwe verklaring heeft Google verklaard dat crypto-beurzen en -portemonnees kunnen adverteren wanneer ze zijn geregistreerd bij FinCEN als een geldservicebedrijf of geregistreerd zijn bij een gecharterde bank.

Bedrijven moeten ook “voldoen aan relevante wettelijke vereisten, inclusief lokale wettelijke vereisten, zowel op staats- als federaal niveau”, en “ervoor zorgen dat hun advertenties en bestemmingspagina’s voldoen aan al het Google Ads-beleid”.

Het gaf tevens aan dat het nieuwe beleid in augustus van kracht wordt en Google trekt eerdere certificeringen in wanneer het aanvraagformulier in juli wordt gepubliceerd.

Google heeft echter aangegeven dat het alle advertenties omtrent DeFi-protocollen en ICO’s, evenals DeFi-gerelateerde services zoals crypto-leningen, token-liquiditeitspools, “niet-gereguleerde DApps” en niet-gehoste portefeuilles, zal blijven blokkeren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN