Bank of England CBDC

Britse bankgigant Standard Chartered stapt in de crypto-markt

Met de alsmaar groeiende interesse in cryptocurrencies, hebben al verschillende banken over de hele wereld besloten om hier een graantje van mee te pikken. Zo hebben bekende Amerikaanse banken, zoals JPMorgan, Morgan Stanley en Goldman Sachs, al aangekondigd dat zij verschillende crypto-diensten hebben gelanceerd of nog gaan lanceren. Nu is echter duidelijk geworden dat de bekende Britse bank Standard Chartered ook besloten heeft om de markt te betreden.

Het kondigde namelijk aan dat de afdeling innovatie en ventures van de bank, SC Ventures, samen is gaan werken met een Aziatische partner om een ​​platform voor de bemiddeling en uitwisseling van digitale activa te lanceren voor institutionele en zakelijke klanten in het Verenigde Koninkrijk en Europa.

De uitbreiding van de bank naar cryptohandel markeert een nieuwe sprong voorwaarts voor de industrie. Standard Chartered PLC, met hoofdkantoor in het VK, staat op de 43e plaats als het gaat om de grootste banken banken over de hele wereld en beheert momenteel iets meer dan $720 miljard.

De bank kondigde aan dat het zich in eerste instantie richten op de Europese markt, waarin het beoogt om institutionele handelaren te verbinden met tegenpartijen om diepe pools van liquiditeit in Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en andere cryptocurrencies te leveren.

Volgens de aankondiging werkt Standard Chartered samen met het toonaangevende openbare fintech- en digitale activabedrijf in Azië, BC Technology, dat de in Hong Kong gelicentieerde cryptocurrency-beurs OSL exploiteert.

Alex Manson, hoofd van SC Ventures, wil ervoor zorgen dat het bedrijf klaar is om mee te gaan in de cryptogolf, aangezien de acceptatie door institutionele beleggers een opleving blijft zien. Hij zei het volgende:

“We zijn er sterk van overtuigd dat digitale activa een blijvertje zijn en door de institutionele markt zullen worden geadopteerd als een zeer relevante activaklasse. We bouwen de bouwstenen voor een veilige en betrouwbare investeringsinfrastructuur: op de rug van Zodia Custody, dat veilige en conforme bewaring voor institutionele beleggers zal garanderen, zal het nieuwe bedrijf een makelaars- en uitwisselingsplatform bieden om veilige acceptatie en handel door de ‘s werelds grootste en meest veeleisende investeerders.”

Usman Ahmad, de chief information officer van BC Group, zal de nieuwe beurs van de joint venture leiden. Zijn strategie is om een ​​ijzersterke basis te ontwikkelen die grotere spelers naar de cryptowereld zal trekken. Hij reageerde als volgt:

“Met een totale marktkapitalisatie van digitale activa van meer dan $1 biljoen, is samenwerking tussen marktleidende bedrijven absoluut noodzakelijk voor de voortdurende ontwikkeling van een robuuste wereldwijde institutionele infrastructuur voor digitale activa. De joint venture zal helpen bij het volwassen worden van het digitale activa-ecosysteem door de expertise van OSL op het gebied van regelgevende, veilige institutionele digitale activahandel te combineren met de bewezen capaciteit van SC Ventures om toekomstige technologische capaciteiten in bankieren en financiën te ontwikkelen.”

De stap van de bank met BC Technology is bedoeld om hen te vestigen als leiders in de crypto-ruimte. Of ze dit echter ook gaat lukken, is nog maar de vraag, aangezien de bank veel concurrentie heeft. Hoe dan ook, is het goed om te zien dat de bank de markt gaat betreden en massale adoptie weer een stap dichterbij is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN