XRP Flare Networks

Ripple wil binnen 10 jaar CO2-neutraal zijn

Betalingsgigant Ripple heeft recentelijk aangegeven dat het wil dat zijn activiteiten binnen 10 jaar klimaatneutraal zijn, omdat het bedrijf wil bijdragen aan de duurzaamheid van de cryptocurrency-industrie.

Het in San Francisco gevestigde bedrijf heeft aangeven dat het samenwerkt met de non-profitorganisatie XRP Ledger Foundation, het op energie gerichte blockchainproject Energy Web en de denktank Rock Mountain Institution om te streven naar het koolstofvrij maken van openbare blockchains. Dit wil het realiseren door gebruik te maken van EW Zero, een open-sourcetool waarmee energiekopers, zoals blockchain-bedrijven, emissievrije hernieuwbare energie kunnen inkopen.

Ripple merkte ook op dat het een voortrekkersrol speelt in nieuw onderzoek in samenwerking met toonaangevende universiteiten om het energieverbruik te beoordelen dat betrokken is bij transacties met cryptocurrencies, creditcards en contant geld. Daarnaast gaf het aan dat het van plan is te investeren in inspanningen die de ecologische voetafdruk van het bedrijf helpen verkleinen. Het zei het volgende:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Binance-GIF.gif

“We zetten meer middelen in voor initiatieven die de inspanningen van de industrie versnellen, waaronder:

De eigen CO2-voetafdruk van Ripple uitgebreid meten en verminderen door schone, hernieuwbare energie in te kopen voor al onze kantoren en zakelijke activiteiten wereldwijd. Investeren in innovatieve koolstofverwijderingstechnologie, met als doel al onze resterende emissies tegen 2030 te verwijderen en de volgende generatie decarbonisatietechnologie op grote schaal uit te zaaien.”

De belofte van Ripple om de impact op het milieu te verminderen, komt op een moment dat Bitcoin (BTC) bekritiseerd wordt vanwege zijn hoge energieverbruik. Eerder deze maand kondigde Elon Musk, CEO van Tesla, aan dat de fabrikant van elektrische auto’s BTC niet langer als betaling accepteert vanwege de energie die nodig is om het belangrijkste cryptocurrency te minen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN