Bitcoin mining map

Justin Sun is het eens met de zorgen van Elon Musk over Bitcoin mining

De afgelopen tijd is er veel gesproken over de hoeveelheid elektriciteit Bitcoin (BTC) -mining verbruikt en of het milieuonvriendelijk zou zijn. Dit gebeurde eigenlijk nadat Elon Musk zich hier kortgeleden negatief over uitsprak en zo zijn zorgen had over de CO2-uitstoot van Bitcoin-miners. Niet veel later besloot Tesla om geen Bitcoin meer te accepteren als betaling voor zijn auto’s. Elon Musk’s uitspraken en Tesla’s beslissing zorgden voor veel paniek op de cryptomarkt en de Bitcoin koers daalde aanzienlijk in een korte periode.

De opmerkingen van de CEO van Tesla zorgden voor een golf van discussies en mensen binnen de crypto-industrie en hierbuiten deden hier volop aan mee. Een bekendheid binnen de cryptocurrency industrie is het eens met de opmerkingen van Elon Musk. In een recent interview met Bloomberg heeft Justin Sun, oprichter van TRON (TRX), bekendgemaakt dat hij het eens is met de opvattingen van Elon Musk over de CO2-uitstoot die Bitcoin-mining achterlaat.

Justin Sun merkte op dat het Proof of Work (PoW)-consensusalgoritme zijn gebreken heeft en zei dat de cryptocurrency industrie moet zoeken naar een oplossing voor groene energie. Volgens hem wordt dit al door verschillende Bitcoin-miners gedaan, maar gebeurt dit nog veel te weinig.

Hij ging verder met vertellen hoe efficient het Proof of Stake (PoS) systeem is in vergelijking met het huidige PoW systeem dat Bitcoin gebruikt. Sun benadrukte dat de CO2-uitstoot met PoS tot 99% vermindert kan worden. Volgens hem is dit ook een reden waarom steeds meer blockchain projecten voor PoS kiezen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Binance-GIF.gif

Kort nadat Elon Musk zijn standpunt bekendmaakte kwam de Chinese financiële waakhond met een herhaling van zijn sancties tegen cryptotrading en Bitcoin mining. Na het nieuws kelderde de Bitcoin koers en trok deze de hele cryptomarkt met zich mee.

Justin Sun zei het volgende hierover:

“Geen enkele persoon of factor kan de markt beheersen.” 

Volgens Sun kwam de enorme correctie niet als een verrassing en was het een kwestie van tijd totdat de koningsmunt zou dalen, aangezien de koningsmunt aanzienlijk is gestegen in het afgelopen jaar.

Hoewel de kans groot is dat China strenge maatregelen zal toepassen op het gebruik van cryptocurrency, merkte Sun op dat de industrie zal blijven groeien. Als zodanig concludeerde hij dat de crypto-bullrun even een pauze heeft en denkt dat deze ergens vanaf juli of augustus zal worden hervat.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN