bitcoin koers

Bitcoin koers heeft zijn bodem bereikt en staat op het punt uit te breken, aldus analisten

De Bitcoin koers is de laatste tijd erg volatiel geweest en wist tot nu toe de belangrijke weerstand van $40.000 niet te doorbreken. Het is echter zo dat de koningsmunt, volgens drie veel gevolgde analisten, zijn bodem heeft bereikt en op het punt staat uit te breken.

In een nieuwe tweet vertelde de bekende analist Scott Melker zijn 459.500 volgers dat de Bitcoin koers drie verschillende signalen afgeeft die erop wijzen dat de bodem bereikt is. Hij gaf aan dat de koningsmunt een kaars drukt, die een marktomkering suggereert:

“BTC Weekly: sluit waarschijnlijk als een onvolmaakte omgekeerde hamer. Technisch gezien een potentieel bullish signaal wanneer het wordt aangetroffen aan de onderkant van een neerwaartse trend. Vereist bevestiging met een bullish kaars de volgende week.”


Vervolgens zoomt de analist in en vindt bullish signalen afkomstig van de Relative Strenght Index (RSI), die het momentum van prijsschommelingen meet om te bepalen wanneer een actief overbought of oversold is. Volgens de cryptohandelaar begint de RSI een toename van de koopdruk te vertonen, zelfs terwijl de prijs tekenen van zwakte vertoont:

“BTC Daily: bevestiging van de bullish divergentie die ik gisteren noemde, met een duidelijke elleboog omhoog op RSI. Tweede bullish divergentie, met daartussen een verborgen bear divergentie, die nu ongeldig wordt verklaard. Zou een beetje meer opwaarts moeten zien. Het lijkt een ‘bodem’ te zijn, wat een proces is.”

Bitcoin koers op het punt om uit te breken?

Vervolgens pakken we de tweets van twee andere grote analisten erbij om te bepalen waar de Bitcoin koers zich de komende tijd heen gaat bewegen.

Zo gaf econoom en crypto-analist Alex Krüger aan dat hij van mening is dat Bitcoin klaar is voor een enorme rally, aangezien marktdeelnemers extreem bearish worden op de top digitale activa. Hij vertelde zijn 82.900 volgers dat de Crypto Fear and Greed Index, die het marktsentiment meet, is gedaald tot een niveau dat niet is gezien sinds de door het coronavirus veroorzaakte paniek vorig jaar:

“Als de Crypto Fear & Greed Index zo laag staat, volgt vaak een sterke rally. De index staat nu even laag als de dag na Black Thursday in 2020.”

Volgens Krüger zweeft de relatieve sterkte-index (RSI) van Bitcoin, een technische indicator die het momentum van een actief volgt, momenteel op een niveau dat vaak wordt gevolgd door een enorme prijsstijging:

“Hoeveel meer hopium heb je nodig?”

Volgens de grafiek van de analist is Bitcoin in waarde gestegen, na een RSI-daling tot extreme oversold-niveaus en herstel van de belangrijkste ondersteuning. Deze correlatie gebeurde vier keer in de afgelopen twee en een half jaar.

Mei is altijd een slechte maand voor BTC

Krüger herinnerde zijn volgers er ook aan dat Bitcoin één van de slechtste maanden in de geschiedenis heeft overleefd. Hij herhaalde een tweet van collega-crypto-analist Luke Martin die de diepste maandelijkse uitverkoop van Bitcoin sinds 2016 in kaart brengt:

“Mei 2021 is de bloedigste maand voor BTC in zijn geschiedenis. Slechtste maandelijkse rendementen in de afgelopen 5 jaar:

• Mei 2021: -37%
• November 2018: -36%
• Maart 2018: -32%
• Jan 2018: -27%
• Maart 2020: -25%.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN