RBI cryptocurrency

Centrale bank van India beveelt banken om cryptohandel niet te belemmeren

De centrale bank van India, ook wel bekend als de Reserve Bank of India of RBI, heeft commerciële banken bevolen om cryptohandel op geen enkele manier te belemmeren in een nieuwe circulaire. Het gaf het volgende aan:

“Het is onder onze aandacht gekomen via mediaberichten dat bepaalde banken/gereguleerde entiteiten hun klanten hebben gewaarschuwd voor het handelen in virtuele valuta door te verwijzen naar de RBI-circulaire DBR.No.BP.BC.104/08.13.102/2017-18 gedateerd 06 april 2018.

Dergelijke verwijzingen naar de bovenstaande circulaire door banken/gereguleerde entiteiten zijn niet op hun plaats, aangezien deze circulaire op 4 maart 2020 door het Hon’ble Supreme Court terzijde is geschoven in de zaak van Writ Petition (Civil) No.528 van 2018 (Internet en Mobile Association of India v. Reserve Bank of India).

Als zodanig is de circulaire, gezien het bevel van het Hon’ble Supreme Court, niet langer geldig vanaf de datum van de uitspraak van het Hooggerechtshof en kan daarom niet worden geciteerd.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Binance-GIF.gif

RBI zei dat banken de gebruikelijke AML/KYC-vereisten kunnen uitvoeren, maar niet verder kunnen gaan door klanten te waarschuwen of te voorkomen dat ze fiat omwisselen voor cryptocurrencies.

Dit maakt het de eerste keer dat de centrale bank een dergelijk bevel heeft afgegeven, meer dan een jaar nadat het Indiase Hooggerechtshof het controversiële verbod had vernietigd dat cryptohandel verhinderde.

Ziet India cryptocurrencies als een kans?

Cryptohandel is momenteel booming in India, dat het potentieel heeft om te stijgen als een crypto-hotspot voor het hele continent na crypto-vijandigheden vanuit China. Ondanks deze kans, blijft regelgevende situatie echter nog steeds onzeker in India, aangezien er geruchten gaan dat de regering van plan is om negatieve reguleringen in te voeren.

Na de overwinning in de rechtszaak zou een dergelijke actie echter in het Parlement moeten worden genomen, en dat zou een hele strijd zijn als een voorstel vijandig is.

Wat de officiële ministeriële verklaringen betreft, lijken ze tot nu toe over het algemeen accommoderend te zijn, en het is waarschijnlijk dat India de benadering van Europa en Amerika zal volgen bij het reguleren van cryptocurrencies, en zo India effectief zal openen voor investeringen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN