Ethereum-mining

Nvidia verdient $155 miljoen aan crypto mining chips

Woensdag kwam Nvidia naar buiten met de eerste kwartaalcijfers van het jaar. Die waren naar verwachting meer dan behoorlijk. Het bedrijf dat vooral bekend is voor zijn grafische kaarten brak alle records met een totale omzet van $5.66 miljard, ruim 84% meer dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De gaming-tak van het bedrijf bracht naar verluid $2.76 miljard omzet binnen, wat neerkomt op een stijging van 106%. De CEO van het bedrijf verklaarde dat de chips specifiek gebouwd voor crypto-mining een omzet van $155 miljoen binnenbrachten. Dat cijfer lag dus helemaal binnen de lijn van de verwachtingen.

Crypto-specifieke grafische kaarten

Nvidia geeft in een interview met Reuters toe dat de verkoop mee gedreven wordt door de stijgende vraag vanuit de crypto-industrie. Nvidia heeft een crypto-specifieke productlijn uitgewerkt om deze kant van de markt te voorzien van materiaal. Met deze CMP chips willen ze voorkomen dat de crypto-industrie ook de gaming-specifieke grafische kaarten begint op te kopen. Het voorbije pandemiejaar was namelijk gebleken dat er zo een tekort ontstond voor haar gaming klanten. CEO Jensen Huang verklaarde dat ze gaming chips minder interessant zijn beginnen maken om ze beschikbaar te houden voor haar gaming klanten.

Onduidelijk aandeel in omzet vanuit crypto-wereld

De Nvidia CEO gaf in hetzelfde interview ook aan dat er een vermoeden was dat de omzetgroei bij de gaming-tak deels dankzij de cryptowereld zou zijn. Hoeveel dat aandeel precies zou zijn, hebben ze echter het raden naar. De omzet van crypto-specifieke chips in het tweede kwartaal, zou volgens het bedrijf ook stijgen naar $400 miljoen. De graphics processing units (GPU’s) worden vaak gebruikt bij miningbedrijven die zich focussen op Ethereum, in tegenstelling tot Bitcoin miners.

Prijs van aandeel zakt na bekendmaking

Hoewel Nvidia dus met meer dan behoorlijke cijfers naar buiten kon komen, had dat geen goed effect op de prijs van het aandeel. Reuters schreef dit toe aan het onvermogen van Nvidia om het verkoopsaandeel vanuit de crypto-wereld niet duidelijk kon aflijnen. Volgens hen gebeurt dat vaker wanneer de prijzen van cryptomunten stijgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN