India crypto verbod

HDFC Bank verwacht dat cryptocurrencies binnenkort gelegaliseerd zullen worden in India

In een recent rapport van de grootste bankinstelling van India, de HDFC Bank, werd aangegeven dat het slechts een kwestie van tijd is, voordat de regering van India cryptocurrencies zal legaliseren.

De bankgigant publiceerde onlangs een rapport met de naam “Cryptocurrencies: Fad or Forever?”. Het treasury-team van de bank, onder leiding van hoofdeconoom Abheek Barua, gaf zijn mening over de ontwikkelingen in de crypto-markt.

Het rapport vermeldt dat cryptocurrencies kunnen dienen als afdekking tegen andere activaklassen. Het wees er echter op dat het grootste gevaar voor cryptocurrencies de volatiliteit is. De HDFC Bank zei ook dat nu centrale banken wereldwijd in CBDC’s stappen, dit een ruimte is die nauwlettend in de gaten moet worden gehouden.

De onzekerheid van India met betrekking tot cryptovoorschriften heeft ertoe geleid dat veel investeerders nog niet in de crypto-markt gestapt zijn. Vorig jaar, in maart 2020, hief het Hooggerechtshof het eerdere verbod op cryptocurrencies op, waardoor beleggers hoop kregen. Als gevolg hiervan is het afgelopen jaar de deelname van Indiase investeerders in de crypto-ruimte enorm gestegen.

De Indiase centrale bank – Reserve Bank of India (RBI) – heeft echter over het algemeen een negatieve toon gehouden over cryptocurrencies. Het heeft beleggers gevraagd weg te blijven van de volatiele markt. Afgezien van HDFC hebben enkele van de andere bankinstellingen zoals ICICI Bank, Paytm Payments Bank en Yes Bank zich ook verdiept in de crypto-markt. Aan de andere kant is de Indiase regering bezig met het opstellen van het conceptwetsvoorstel voor digitale activa.

De bankgigant erkende de grotere rol van Bitcoin op de cryptomarkt. Het voegde eraan toe dat Bitcoin, net als goud, kan uitgroeien tot een belangrijke activaklasse. Het rapport gaf het volgende aan:

“We vinden een positieve correlatie tussen goud en het dagelijkse rendement van Bitcoin. Hoewel de correlatie in het begin zwak was, maar gestegen is vanuit het perspectief van portefeuillediversificatie, heeft het de eigenschappen van een goede afdekking.”

De bank handhaafde een voorzichtig standpunt en merkte ook op dat men zich bewust moet zijn van de prijsschommelingen van BTC met het sociale sentiment:

“Ja, ze helpen zich in te dekken tegen scherpe bewegingen in andere activaklassen, maar de eigen volatiliteit, die voornamelijk lijkt te worden veroorzaakt door voorbijgaande periodes van intense belangstelling, is een beetje een demper.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN