PayPal Blockchain

Paypal zal gebruikers dan toch toelaten Bitcoin weg te sturen van het platform

Het hoofd van blockchain en crypto bij Paypal, Jose Fernandez had op de virtuele beurs Consensus by Coinbase goed nieuws. Gebruikers van hun platform zullen in de toekomst de crypto in hun wallet ook naar gebruikers buiten het platform kunnen sturen. Het nieuws dat Paypal het kopen en verkopen van Bitcoin en andere cryptomunten mogelijk zou maken sloeg vorig jaar in als een bom.

Tot voorheen was dat namelijk geen optie. Gebruikers konden namelijk enkel Bitcoin kopen of verkopen en naar andere gebruikers op het platform sturen. Dat leverde hen snel kritiek uit de community op dat het geen echte Bitcoin zouden zijn. Er is dan namelijk geen verschil met andere ‘custodial services’ zoals gecentraliseerde beurzen. In de cryptowereld gebruiken we dan wel vaker het gezegde: “Not your keys, not your Bitcoin”.

We willen het zo open mogelijk maken voor onze klanten. Onze klanten moeten hun cryptomunten mee kunnen nemen naar onze diensten en kunnen gebruiken om aankopen te doen. We begrijpen dat er meer nut is aan deze tokens als je ze vrij kan verplaatsen en bekijken daarom manieren hoe we dit op het Paypal platform zullen kunnen doen.

Jose Fernandez da Ponte, head of blockchain and crypto, Paypal

Wanneer en hoe nog blijft nog onduidelijk

Op dit moment is Paypal nog afhankelijk van blockchain provider Paxos voor het verwerkan van Bitcoin transacties op de blockchain. Een bedrijf waar Paypal overigens vorig jaar nog in investeerde, zoals we eerder over berichtten. Paypal is voor andere blockchaindiensten ook nog afhankelijk van veel andere bedrijven. Het is daarom, sinds de aankondiging vorig jaar, verschillende investeringen aangegaan in de crypto-industrie.

Zo nam het eerder dit jaar ook nog het Israëlische Curv over. Curv is een cloud-based crypto-bewaardienst en ontwikkelt oplossingen om cryptomunten te bewaren in de cloud en een hoge mate van veiligheid daarin te bewaren. Op de vraag hoe en wanneer Paypal de nieuwe toepassing mogelijk zou zijn, wilde het hoofd van blockchain en crypto nog geen antwoord geven.

Paypal zet fors in op crypto

Sinds de aankondiging vorig jaar heeft Paypal de daad bij het woord gevoegd. Ook de CEO Dan Schulman is crypto en blockchain gaan waarderen als een belangrijk onderdeel van het bedrijf. In een recent interview met Time Magazine, zei hij nog dat hij gelooft in een grote toekomst voor cryptomunten. Volgens hem zullen ze een enorme impact hebben in de ontwikkelingslanden waar veel mensen nog geen toegang hebben tot een eigen bankrekening. Ze hebben namelijk wel een smartphone en internetverbinding.

Eerder raakte ook bekend dat Paypal zijn diensten zal uitbreiden naar klanten in het Verenigd Koninkrijk. Zo zullen Britse gebruikers de eerste niet-Amerikaanse gebruikers zijn die kunnen profiteren van de crypto-aanbiedingen via hun Paypal-account. Ook dochterbedrijf Venmo zal het zijn gebruikers mogelijk maken te betalen met cryptomunten. Dat Paypal ook bezig zou zijn aan de ontwikkeling van een eigen stablecoin was nog recent nieuws. Daarvoor spraken ze naar verluidt onder andere met het team achter Avalanche.

In de komende vijf tot tien jaar zult u meer veranderingen in het financiële systeem zien dan in de afgelopen tien tot twintig jaar.

Dan Schulman, CEO Paypal

De CEO gelooft ook rotsvast in het geleidelijk aan verdwijnen van cash geld. Binnen 5 à 10 jaar zullen er volgens hem een tiental super-apps zijn het voor iedereen mogelijk zullen maken om eenvoudig, snel en goedkoop, online te bestellen, in welke valuta dan ook. Paypal moet volgens hem daar een centrale rol in gaan spelen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN