Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Kan Bitcoin zijn stijgende lijn voortzetten?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers laat een prima opleving zien. Geen reden om de oogkleppen op te zetten en alleen maar omhoog te kijken, maar vooralsnog een prima signaal. Geheel onverwachts komt deze opleving ook niet, want de koers beweegt nou eenmaal niet in één rechte lijn omhoog of omlaag, maar altijd in golfbewegingen. Na de recente forse daling was het dus ook niet vreemd dat de markt weer wat groene dagen liet zien. Vandaag gaan we een blik op de Bitcoin koers werpen, om te kijken of we deze opleving door kunnen zetten en wellicht zelfs weer een stuk bullisher kunnen worden.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek Bitcoin koers

De vorige wekelijkse candle had maar één taak en dat was boven de laagste candleclose ($32.204) sluiten van de consolidatiefase waar we nu weer in terug zijn gevallen. Dit was van groot belang om de bullish marktstructuur in stand te houden en de bearish scenario’s van tafel te vegen. Gelukkig stapten kopers in toen we de wekelijkse en dagelijkse support naderden. Ondanks dat de candle rood kleurt hebben we technisch gezien een prima candleclose gehad. Het is nu wel van cruciaal belang dat we het bullish momentum omhoog gaan doorzetten en minimaal boven de hoogste candleclose ($38.148) van diezelfde consolidatiefase weten te sluiten en daarbij geldt ook: hoe hoger hoe beter. Mochten we dat doen ziet het er helemaal niet gek uit en kunnen we ons op gaan maken voor meer herstel.

Bron: TradingView

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek is goed te zien hoe de Bitcoin koers een prima bounce heeft laten zien van zowel het wekelijkse supportlevel op $32.204 als de dagelijkse supportzone op $32.424-$30.306. We lijken nu op de daggrafiek het wekelijkse level op $38.148 geflipt te hebben en zijn ons aan het opmaken voor een beweging boven de $40.610. Dit is een belangrijk dagelijks level, want het is op de daggrafiek de hoogste candleclose van de huidige consolidatie en lijnt perfect op met de recente candlecloses. Als we daar op de daggrafiek boven weten te sluiten ga ik ervan uit dat we veel verder omhoog gaan bewegen. Er zijn dan 3 belangrijke opstakels die van belang zijn:

  1. Het level op $49.000, in combinatie met de resistance zone op $51.403-$48.763. Dit is wellicht zelfs het belangrijkste level op de korte termijn. Een sterke afwijzing daarvan zou niet best zijn en kan een sterke indicatie zijn dat we nog een stuk dieper gaan zakken.
  2. De resistance zone erboven op $56.838-$54.25.
  3. En het bovenste level op $58.895. Dit is voor mij persoonlijk de graadmeter of we wel of niet een nieuwe all time high gaan zien de komende tijd. Als we daar namelijk voorbij komen en een dagelijkse candleclose boven weten te sluiten ga ik ervan uit dat we een nieuwe all time high gaan zien. En dat zou kunnen betekenen dat we zelfs $74.000 of nog veel hoger gaan zien.

Vooralsnog is het nog te vroeg om naar die laatste situatie te kijken. We bekijken het van level tot level en willen niet teveel op de feiten vooruit lopen. Maar dan kun je die zones in ieder geval vast in de gaten houden.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek ziet het er vooralsnog prima uit. We hebben een 4-uur support zone op $38.290-$37.252 en die lijken we voor nu vast te houden. Zo lang de Bitcoin koers die zone niet verliest kijk ik omhoog naar nieuwe lokale highs en naar dus een mogelijke break van de $40.610. Mochten we die support zone niet houden ga ik ervan uit dat we een stap terug gaan doen richting op z’n minst de $35.300 en mogelijk zelfs lager, dus om op de korte termijn bullish te blijven is het van cruciaal belang dat we die support zone vast blijven houden.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, we hebben een forse daling gezien en laten nu relief zien op de Bitcoin koers. Dit is niet gek na zo’n harde daling. Staar je niet blind op de huidige groene dagen, want er is nog geen reden om volop bullish te zijn. Zorg dat je op tijd je winsten neemt en niet teveel exposure in de markt hebt. We houden de ontwikkelingen scherp in de gaten, maar vooralsnog ziet het er dus nog gewoon prima uit.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN