Bitcoin halving

Ethereum heeft “veel meer nut” dan Bitcoin, aldus Todd Morley

Todd Morley – mede-oprichter van Guggenheim Partners en voorzitter van het blockchain-project Overline – heeft in een recent interview met Bloomberg aangegeven dat Ethereum “veel meer nut” heeft dan Bitcoin. Bovendien schetste hij de snelle ontwikkelingsvoortgang van ETH.

Morley vergeleek het gebruik van de netwerken achter de twee belangrijkste digitale activa. Hij was echter kort over Bitcoin en noemde het een “ding”.

Aan de andere kant prees hij de functionaliteit en structuur van Ethereum. Volgens hem heeft het blockchain-project achter de op één na grootste cryptocurrency “een meer hoger nut door smart contracts.” Morley voegde eraan toe dat app-ontwikkelaars op Ethereum snel groeien en zich in de afgelopen zes jaar met 20x vermenigvuldigd hebben.

Bovendien schetste de voorzitter van Overline het belang van digitalisering voor elke branche tegenwoordig. Hij waarschuwde dat elke sector ernstige moeilijkheden zal ondervinden en zelfs “failliet zal gaan”, tenzij het blockchain-technologie in zijn systeem implementeert. De verzekeringssector is een goed voorbeeld, dat een technologiestrategie nodig heeft voor zijn toekomstige vooruitgang.

Na de snel stijgende Ethereum koers tijdens de eerste maanden van 2021, gaven veel andere prominente investeerders commentaar op de rivaliteit tussen de twee grootste cryptocurrencies. Zo legde Changpeng Zhao – het hoofd van Binance – de reden uit achter de vooruitgang van Ethereum. Hij merkte op dat mensen alternatieve munten nodig hebben voor het nieuwe type financiële activiteiten, waardoor de prijs van Ether kan stijgen:

“Al die use-cases zijn momenteel in beweging en mensen hebben de andere munten nodig om dit soort nieuwe transacties uit te voeren. Ethereum is één van die duidelijke voorbeelden. Dat is waarschijnlijk de reden waarom Ether omhoog gaat.”

Een paar dagen later onthulde de miljardair-eigenaar van de Dallas Mavericks – Mark Cuban – zijn drie redenen waarom Ethereum Bitcoin uiteindelijk zal “overtreffen”.

De ondernemer gaf aan dat hij van mening is dat ETH superieur is aan BTC omdat het veel meer transacties per seconde mogelijk maakt en smart contracts kan ondersteunen. Als derde reden wees Cuban erop dat de ontwikkelingsinspanningen in het netwerk van Ethereum die van Bitcoin overtreffen:

“Het aantal transacties en de diversiteit aan transactietypes samen met de ontwikkelingsinspanningen in Ethereum zullen Bitcoin overtreffen. Het gebruik van Ethereum is veel hoger.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN