Crypto

Volgende stap is afhankelijk van de aandelenmarkt, aldus Barry Silbert

Terwijl de gehele cryptocurrency-markt momenteel enorme volatiliteit blijft ervaren, gelooft Barry Silbert – oprichter en CEO van Digital Currency Group (DCG), het moederbedrijf van Grayscale en andere cryptobedrijven – dat de volgende stap van de activaklasse zal worden bepaald door wat er gebeurt op de aandelenmarkt in de komende weken.

Hij tweette het volgende:

“Waar de cryptomarkt vanaf hier naartoe gaat, is volledig afhankelijk van de aandelenmarkt in de komende weken.”

Silberts laatste verklaring volgt op een eerder bericht op Twitter, waar hij de huidige meltdown in de cryptomarkt als gezond beschreef. Hij zei tevens dat veel cryptohandelaren langetermijninvesteerders geworden zijn, wat hij als een positieve ontwikkeling zag.

Geen goede maand voor cryptocurrencies en aandelen

Deze maand was niet de beste maand voor crypto en aandelen, aangezien beide markten een reeks crashes hebben meegemaakt waarbij miljarden dollars werden geliquideerd.

De daling van de aandelenmarkt werd veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder de bezorgdheid van beleggers over de stijgende inflatoire druk, die de Fed ertoe kan aanzetten haar steun voor de activa in te trekken.

De recente volatiliteit van de cryptomarkt werd daarentegen veroorzaakt door China’s lange geschiedenis van FUD op het gebied van cryptoverbod, de aankondiging vanuit Elon Musk’s Tesla en gerelateerde regelgevingskwesties, die afgelopen woensdag weer opdoken.

Aandelen en cryptocurrencies herstellen zich echter geleidelijk van de enorme neerwaartse trend van vorige week. Dow Jones-futures, S&P 500 en Nasdaq-futures zagen vanmorgen een lichte boost.

Evenzo steeg de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Bitcoin (BTC), ook enorm ten opzichte van de dip van gisteren, waarbij de cryptocurrency naar $31.179 zakte nadat Huobi zijn producten en diensten in bepaalde landen had opgeschort.

Bitcoin handelt op het moment van schrijven weer voor meer dan $38.000, omdat Rusland besloten heeft om toe te staan dat de cryptocurrency gebruikt kan worden als een contractueel betaalmiddel in het land.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN