bitcoin blow off top

Deze bullrun is zoals die van 2013 en dat is een goede zaak

Marktanalist en cryptoinfluencer Tuur Demeester retweette gisteren een tweet van een andere bekende account, Crypto Cobain. Begin januari kwam deze laatste met een theorie die nu, meer dan ooit, relevant lijkt te zijn.

Om aan een top van 100-200k per Bitcoin te komen, is het nodig dat we iedereen vernietigen met een blow off top en langer dan normaal zijdelings gaan zodat iedereen denkt dat het “gedaan” is en de hype afkoelt. M.a.w. binnenkort een blow off top op 50-60k en dan consolideren/zijdelings tot Oktober.

@CryptoCobain

Die voorspelling lijkt niet ver van onze huidige werkelijkheid te liggen. Met een ATH die rond 65k ligt en die we bereikten op 14 april, lijkt enkel de timing wat mis te zitten. Een blow off top wordt op de Investopedia website gekenmerkt door:

Een blow-off top is een grafiekpatroon dat een steile en snelle stijging van de prijs en het handelsvolume van een effect laat zien, gevolgd door een steile en snelle daling van de prijs – meestal ook bij een aanzienlijk of hoog volume. De snelle veranderingen die worden aangegeven door een afblaastop, ook wel afblaasbeweging of uitputtingsbeweging genoemd, kunnen het resultaat zijn van actueel nieuws of pure speculatie.

www.investopedia.com
  • Een snelle, parabolische prijsstijging
  • Gevolgd door een plotse, scherpe daling met een duidelijk hoog volume
  • Kan het gevolg zijn van een nieuwsfeit of louter speculatie

Deze elementen kunnen met niet al te veel verbeelding teruggevonden worden in de recente prijsbewegingen van de koningsmunt. Ook de redenen van de plotse en scherpe daling in de prijs kunnen we wel terugvinden. Met het nieuws vanuit China en de tweets van Musk zijn er verschillende kanshebbers.

Een heruitgave van 2013?

Verschillende analisten grijpen ook meer en meer terug naar een heruitgave van de bullrun van 2013. Wat gekend staat als een “double-top run”. Na een eerste parabolische stijging volgde toen een achttal maanden van zijdelingse prijsactie.

Als deze voorspelling waarheid zou worden dan zou de prijsactie mogelijk tot het einde van dit jaar verder zijdelings kunnen gaan alvorens een laatste parabolische stijging naar de ultieme prijspiek te ondergaan. De recente prijsdaling was weer volgens verschillende analisten dan een nodige, tijdelijke afkoeling van de markt en een reset van het sentiment.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN