Crypto Nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Volgens Brian Kelly is dit niet het geval!

Brian Kelly, de host van CNBC Fast Money, beoordeelde de waarde van Bitcoin (BTC) na de recente drastische uitverkoop. Hij gaf aan dat de redenen om in Bitcoin te investeren intact gebleven zijn, ondanks de dramatische prijsdaling van deze week.

Hij noemde de Bitcoin crash, die ervoor zorgde dat de koningsmunt binnen enkele uren van ongeveer $45.000 naar iets meer dan $30.000 daalde, een ‘mechanische uitverkoop’. Kelly blijft echter optimistisch over het algemene traject van BTC en gaf aan dat hij een koper is:

“Op dagen als vandaag, vraag ik mezelf altijd af: ‘Is mijn stelling gebroken?’ En wat voor mij deze Bitcoin-markt drijft is institutionele acceptatie en een hedge tegen devaluatie van valuta. Dus ik moet nee zeggen, mijn visie is niet gebroken. Dit is slechts een mechanische uitverkoop die werd verergerd en ik wil een koper worden.”

Volgens Kelly was de Bitcoin-crash grotendeels te wijten aan een stortvloed aan liquidaties op de optiemarkt en de daaruit voortvloeiende hoge volumes op sommige beurzen, waardoor deze overbelast werden. Hij zei het volgende:

“Het grootste deel van deze uitverkoop was voornamelijk het gevolg van margin calls en liquidaties. En de beurzen konden het volume niet aan – ze stopten effectief met handelen en het liep gewoon naar beneden.”

Kelly suggereerde ook dat China’s stap om financiële instellingen te verbieden cryptogerelateerde diensten aan te bieden, een stap die voorafging aan de crash van de prijs van Bitcoin, wordt ingegeven door de plannen van ‘s werelds meest bevolkte land om een ​​succesvolle opname van de digitale renminbi (RMB) te garanderen:

“Wat China eigenlijk heeft gedaan, is waarschijnlijk meer gebaseerd op het feit dat ze hun digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC), de digitale RMB, lanceren. En dus wilden ze ervoor zorgen dat niemand van alternatieven gebruik ging maken, dat iedereen de digitale RMB ging gebruiken.

Zodra ze de digitale RMB hebben, is er geen reden waarom ze deze dingen niet meer zouden kunnen inschakelen. Het is toevallig dat de onramp erin dan de digitale RMB zal zijn, in tegenstelling tot zoiets als Tether (USDT).”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN