Google Trends Bitcoin Halvening

Google Trends zoekvolume voor crypto bereikt absoluut hoogtepunt

Een van de manieren om de interesse in de cryptomarkt te peilen is door de Google Trends zoekresultaten te bekijken. Deze is de laatste weken gestegen naar een absoluut hoogtepunt. In vergelijking met de bullrun van 2017-2018 wordt die laatste zelfs herleidt tot iets meer dan een kwart van het huidige resultaat.

Op trends.google.com kan je het volume terugvinden van de zoekterm die je wil. Dat de interesse in crypto gestegen is, is natuurlijk een open deur intrappen. Maar het is wel een teken dat sommige analisten zullen meenemen in het bepalen van de staat van de algemene markt. Wanneer dus de interesse zó hoog is, zal dit voor sommige betekenen dat de top van bull markt bereikt is.

Enkel voor specifieke zoektermen

De resultaten die je ziet, zijn voor één bepaalde zoekterm en voor Nederland. Wanneer we andere zoektermen gebruiken, zullen we dus een ander resultaat te zien krijgen. Dat resultaat is dan weer voer voor een nieuwe analyse. De onderstaande grafiek geeft bijvoorbeeld de zoekresultaten wereldwijd weer voor zowel crypto, bitcoin als ethereum. Die geeft toch al een heel ander beeld.

De wereldwijde resultaten voor Bitcoin schommelen al sinds december vorig jaar heen en weer over ongeveer de helft van wat er qua zoekresultaten was in de vorige bull markt. De resultaten voor crypto en ethereum als zoekterm zijn wel opmerkelijk hoger dan enkele jaren geleden. We kunnen dus eventueel concluderen dat de interesse in bitcoin deze keer niet grootste drijfveer van de interesse in de cryptomarkt is. Die eer is misschien eerder weggelegd voor andere zoektermen, waaronder dus ethereum. Ethereum was dan ook aan een ijzersterke run bezig.

Als laatste halen we de zoektermen crypto, dogecoin en Elon Musk door de Google Trends molen. Voor wie er regelmatig onze artikels leest of het cryptonieuws volgt, ziet geen verrassingen. Dogecoin en Musk zijn duidelijk drijvende krachten geweest voor de interesse naar crypto in het algemeen. We laten het aan jullie over om te bepalen of dat een goede of slechte invloed geweest.

Fear & greed index op laagste punt sinds vorig jaar

Een andere marktindicator die wij, en vele analisten met ons, regelmatig er bij nemen is de Fear & Greed Index. Deze graadmeter van de cryptomarkt claimt niet de waarheid in pacht te hebben maar bundelt verschillende waarden zoals de volatiliteit van de markten, de dominantie van bepaalde coins waarvan Bitcoin de belangrijkste is, en het sentiment op sociale media. Gisteren stond deze graadmeter op 11 of Extreme Fear. Dat laat weinig over tot de verbeelding en geeft duidelijk weer dat het met het algemene sentiment op de cryptomarkt niet bepaald rooskleurig is.

De laatste keer dat deze index zo’n lage score gaf was vorig jaar na de wereldwijde uitbraak van het COVID-19 virus. Naargelang het jaar vorderde, klom dat sentiment terug naar absolute hoogtes in december, januari en februari. Toen nam de hebzucht het helemaal over van de angst.

Maar wat kunnen deze cijfers betekenen? Dat er deze week een schokgolf door de cryptowereld gegaan is en dat de interesse nog nooit zo hoog geweest is. Of toch voor bepaalde onderdelen van de cryptomarkt. Dat zijn de feiten. Sommige analisten zullen interpreteren dat de bear markt ingezet is, terwijl andere zullen beweren dat het een noodzakelijke adempauze. Een adempauze die nodig was om in de andere helft van het jaar echt naar het hoogtepunt toe te gaan. Enkel de toekomst zal uitwijzen wie er aan de juiste kant staat.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN