Crypto Nieuws

Biden en de IRS zoeken bij crypto nieuwe belastingsinkomsten

Uit een rapport van de US Treasury Department blijkt dat de Amerikaanse president Joe Biden naar nieuwe bronnen zoekt om de belastingsinkomsten op te krikken. Eén van die bronnen zal uit de portefeuille van de cryptobelegger komen.

Het rapport besteedt weliswaar vooral aandacht aan andere zaken. Biden zal namelijk een groot budgettair gat moeten vullen. Hij heeft namelijk dure plannen die de Amerikaanse economie uit het slop moeten halen. Plannen die naar verluidt zo groot zijn dat Biden nog op zoek is naar $700 miljard aan extra inkomsten. Dat bedrag zou een deel van de ruim $4 biljoen aan investeringen en uitgaven moeten dekken die Biden en zijn administratie gepland hebben te doen in het komende decennium.

Op dit moment heeft de IRS nog geen mogelijkheid tot inzage in de rekeningen bij banken en andere financiële instellingen. Volgens de gegevens van de IRS geven Amerikaanse burgers amper 45% van hun inkomen aan. Er geldt namelijk enkel voor lonen een absolute meldingsplicht. Voor andere vormen van inkomen, zoals bijvoorbeeld huurinkomsten of inkomens uit ondernemingen, gelden veel minder of soms helemaal geen meldingsplichten. De Amerikaanse federale overheid zegt zo miljarden aan inkomsten mis te lopen. Het vermoeden is groot dat het vooral de grote vermogens zijn die alle mogelijke achterpoorten gebruiken om zo weinig mogelijk belastingen te moeten betalen.

Meldingsplicht voor transacties groter dan $10k

Het rapport spreekt over een meldingsplicht voor cryptogerelateerde instellingen bij transacties boven $10k. Die nieuwe regel stelt cryptovaluta in feite gelijk met de plicht die er geldt bij cashtransacties. Want ook daar geldt dat alle transacties boven $10k gemeld moeten worden. Ook handelaren die crypto aanvaarden als betaalmiddel zullen die verplichting krijgen.

De prijs van Bitcoin leek kort na het nieuws te reageren met een korte prijsdip. Ook de grootste Amerikaanse beursgenoteerde cryptobedrijven Coinbase en Micro Strategy, moesten een deel van hun marktwaarde afgeven na het nieuws. Experten noemen het een overdreven reactie aangezien het al langer bekend was dat er nauwer toegezien zou worden op cryptotransacties.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN