Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Wat is Bitcoin’s volgende stap?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De afgelopen maanden heeft de gemiddelde crypto belegger op een roze wolk geleefd, waarbij de prijs keer op keer alleen maar hoger en hoger ging. Die euforie van ongekende omvang brengt echter een groot gevaar met zich mee. Mensen worden overmoedig, gaan te grote posities innemen en bouwen teveel exposure in de markt op, omdat mensen nog niet bekend zijn met hoe keihard deze markt op z’n tijd ook kan zijn.

Als de markt dan eindelijk een keer kantelt, en we een forse stap terug doen, breekt er massale paniek uit. En dat terwijl er prijstechnisch eigenlijk niet veel veranderd is. Uiteraard hadden ook wij niet verwacht dat de dump zo hard zou zijn, maar al weken lang riepen wij dat we serieus rekening hielden met het scenario waarbij we prijzen onder de $40.000 konden gaan zien. Markten gaan nou eenmaal niet in één rechte lijn omhoog, ook al hadden de afgelopen maanden daar alle schijn van. Nu iedereen weer met de beide beentjes op de grond staat, we de schade op kunnen gaan maken en vooral ook de wonden kunnen gaan likken is het een goed moment om een update van de Bitcoin koers te geven. Je leest het hieronder!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek Bitcoin koers

Op de weekgrafiek hebben we twee levels ingetekend die het meest relevant zijn bij de Bitcoin koers op dit moment. Met name het onderste level op $38.255 is erg belangrijk. Zo lang we op de weekgrafiek daarboven sluiten is er weinig reden tot paniek en is de kans op continuation omhoog groot. Wat je het liefst niet wil zien is dat je terug in die consolidatiefase gaat sluiten. Vooralsnog traden we er netjes boven.

Aan de bovenkant hebben we een ander interessant punt, want dit is namelijk de onderkant van de vorige consolidatiefase waar we recentelijk uit zijn gevallen. Deze ligt op $45.099 en zien wij graag teruggeclaimd worden voor verdere bullish continuation. Dit hoeft echter niet in de huidige candle te gebeuren.

Bron: TradingView
ProBit

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek is mooi te zien hoe de Bitcoin koers elke vorm van support heeft genegeerd en in één streep door is gezakt naar de dagelijkse supportzone onderin de consolidatiefase, op $32.446-$30.320. Als we het bullish momentum willen vasthouden mogen we daar absoluut niet onder gaan sluiten.

Mochten we dat echter wel doen, dan ligt de weg open voor $23.800 en eventueel de vorige all time high retest in combinatie met de consolidatieperiode er vlak onder, op $20.000. Vooralsnog hebben we een sterke reactie gezien van de support zone en traden we nu rond de $41.700. In het ideale scenario gaan we de $45.099 testen en daarna ergens rond de $38.255 of wellicht wat hoger een lokale higher low neerzetten. Mochten we dat doen is de kans groot dat we daarna verdere beweging omhoog gaan zien. Daarvoor is het belangrijk dat we de $45.099 uiteindelijk gaan terugclaimen.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, er is een hele hoop gebeurd, maar ondanks dat is het erg belangrijk dat je juist op dit soort momenten je hoofd koel houdt en geen overhaaste beslissingen op basis van emoties gaat nemen. Blijf rustig en volg je plan. Kijk op dit soort momenten vooral naar de hogere tijdsframes, want die geven meer overzicht en een duidelijker prijsbeeld. Vooralsnog is er dus geen reden tot paniek. Wij hebben er veel vertrouwen in dat we dé top op de Bitcoin koers nog niet hebben gezien en wij geloven in veel hogere prijzen. Dit is overigens een mening en uiteraard geen financieel advies.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN