bitcoin koers

Bitcoin koers herstelt zich na een daling tot $30.000

De Bitcoin (BTC) koers is weer langzaamaan aan het herstellen. Bitcoin bulls lijken er alles aan te doen om het $40.000 niveau te heroveren en mikken momenteel op een beweging boven $40.000 en misschien wel boven de $42.000. BTC moet deze niveaus voorbijgaan om een ​​sterke opwaartse beweging te beginnen. Op het moment van schrijven beweegt Bitcoin rond $40.000.

In de afgelopen dagen kreeg de Bitcoin koers flinke klappen. De eerste prijsdaling begon toen Tesla CEO Elon Musk bekendmaakte dat Tesla geen Bitcoin meer zal accepteren als betaling voor zijn auto’s. Vervolgens daalde de Bitcoin koers verder op de aankondigingen van drie Chinese banken die een verklaring afgaven waarin het crypto-verbod van de centrale bank uit 2017 werd herhaald.

Bitcoin koersvoorspelling komt uit

Carter Worth, ook bekend als Chart Master, zag de recentelijke Bitcoin koersdaling aankomen. Zo zei hij op 18 mei tijdens zijn aanwezigheid bij Fast Money van CNBC, dat de bodem van BTC nog lang niet bereikt is. Worth voorspelde toen dat de Bitcoin koers richting $29.000 zou dalen. Hij maakte deze voorspelling op basis van de recente Bitcoin koersactie en vergelijkingen met eerdere Bitcoin bodems.

Beleggers zijn erg angstig

De Crypto Fear and Greed Index, een andere maatstaf die het algemene sentiment van beleggers over de crypto-ruimte weergeeft, daalde tot het laagste punt van 2021. De resultaten variëren tussen 0 (extreme angst) en 100 (extreme hebzucht). De prestaties zijn meestal sterk gecorreleerd met de prijsbewegingen van Bitcoin. Op dit moment zijn beleggers erg angstig zoals de onderstaande grafiek aantoont.

Bitcoin

Wie verkochten er tijdens deze BTC dip?

Volgens een rapport van Chainalysis waren particuliere investeerders een meerderheid van de verkopers tijdens de Bitcoin koersdaling tot $30.000. Het rapport toont aan dat institutionele beleggers hun crypto’s vasthouden en sommigen kochten zelfs bij tijdens de dip. We citeren het rapport:

“De on-chain data suggereert dat de particuliere investeerders op beurzen verkoopt, terwijl institutionele beleggers simpelweg niet zoveel kopen als voorheen in plaats van verkopen, hoewel sommigen vandaag de dip zijn gaan kopen.”

Het rapport ging verder met:

“Het lijkt er ook niet op dat instellingen belangrijke verkopers zijn, hoewel ze op dit moment wellicht voorzichtiger zijn als kopers. De onderstaande grafiek laat zien dat de instroom van Bitcoin in beurzen relatief laag is in vergelijking met eerdere uitverkoop, met 412.000 BTC in de afgelopen drie dagen, vergeleken met 412.000 op 13 maart 2020 alleen. Dit suggereert dat een groot deel van de verkoop afkomstig is van mensen met activa die al op beurzen staan, die meestal kleine beleggers zijn.”

Bron: Chainanalysis

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN