Altseason

Bankgigant Wells Fargo gaat cryptocurrency-markt betreden

Ondanks de volatiliteit van de Bitcoin koers, heeft de bekende Amerikaanse bank Wells Fargo besloten om de cryptocurrency-markt te betreden. Het kondigde namelijk aan dat het rond half juni “een professioneel beheerde oplossing” voor cryptocurrency aan klanten zal aanbieden. De president van het bedrijf, Darrell Cronk, zei het volgende over de aankondiging:

“We denken dat de cryptocurrency-ruimte zojuist een evolutie en rijping van zijn ontwikkeling heeft doorgemaakt, waardoor het nu een levensvatbare investering kan worden.”

Hij ging verder met aangeven dat zijn bedrijf zich in de laatste fase bevindt van het toevoegen van een actief beheerde investeringsstrategie voor cryptocurrency aan zijn platform voor gekwalificeerde klanten, benadrukkend dat het bedrijf al maanden op zoek is naar “een professioneel beheerde oplossing”.

Hij legde ook uit waarom Wells Fargo van gedachten is veranderd over het aanbieden van een cryptodienst aan zijn klanten. Het bedrijf was eerder bezorgd over het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving rond cryptocurrency. John LaForge, hoofd van de strategie voor echte activa bij Wells Fargo Investment Institute, zei in december dat zijn team geen officiële aanbeveling had over cryptocurrency en dat klanten geen crypto konden houden bij Wells Fargo. Cronk verduidelijkte echter:

“We denken dat de cryptocurrency-ruimte zojuist een evolutie en rijping van zijn ontwikkeling heeft doorgemaakt, waardoor het nu een levensvatbare investering kan worden.”

ProBit

Desalniettemin waarschuwde hij dat cryptocurrency een evoluerende activaklasse is die diepgaander onderzoek vereist:

“Dus we suggereren in ons werk nog steeds niet dat het zijn eigen specifieke activaklasse is met een strategische allocatie in elke portefeuille. Voor die beleggers die in aanmerking komen en interesse hebben, zijn er een aantal goede academische en geldbeheersactiviteiten die suggereren dat het een mooie diversificatie kan zijn voor portefeuillebelangen.”

Wells Fargo’s nieuwe crypto-investeringsstrategie zal naar verwachting beperkt zijn tot gekwalificeerde investeerders. Cronk legde uit dat er nog steeds “tal van risico’s” zijn verbonden aan het investeren in cryptocurrency, inclusief operationele, regelgevende en technologische storingen. Hij concludeerde echter:

“Er is een heel element van consumentenbescherming en -regelgeving dat nog moet evolueren met het veranderende landschap. We zijn dus niet zonder risico, het is alleen dat we denken dat er een haalbare investeringsoptie kan zijn voor die klanten die interesse tonen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN