Bitcoin nieuws

$750 miljoen aan BTC werd er door whales opgekocht

De alom bekende volatiliteit van de cryptocurrency-industrie sloeg gisteren hard toe. De Bitcoin koers daalde hard van meer dan $40.000 naar het laagste prijskaartje sinds januari van $30.000. Het was een plotselinge prijsdaling die de altcoins nog erger beïnvloedde – 30% tot 50% dalingen waren te zien bij Ethereum, Binance Coin, Cardano, Ripple en meer.

Afgezien van het veroorzaken van enorme pijn voor hefboom handelaren, met meer dan $8 miljard aan liquidaties in 24 uur, schoot het totale spot handelsvolume ook omhoog. Gegevens van het analysebedrijf Skew toonden aan dat het spotvolume voor het handelspaar BTC / USD een record bereikte van ongeveer $9 miljard.

Zogenaamde kortetermijninvesteerders (die BTC minder dan een jaar in hun bezit hadden) waren degenen die de belangrijkste porties uitverkocht, zelfs met verlies. Tegelijkertijd toonden on-chain-gegevens aan dat grotere investeerders, meestal whales genoemd, besloten om hier gebruik van te maken en te accumuleren. Volgens Glassnode hebben dergelijke houders binnen enkele minuten ongeveer $750 miljoen aan Bitcoin van beurzen gehaald, wat vaak betekent dat ze de munten gekocht hebben om voor een langere tijd vast te houden.

ProBit

Daarnaast hebben de recente ontwikkelingen in de crypto-ruimte ook de aandacht getrokken op Google. Google-trendgegevens tonen aan dat het aantal zoekopdrachten naar “cryptocurrency” omhooggeschoten is naar nieuwe hoogtepunten, met zoekopdrachten die variëren van milieukwesties tot beleggers die zich afvragen of ze zouden moeten verkopen.

De grootste zoekmachine ter wereld gaf meer details over verschillende cryptogerelateerde zoekopdrachten van gebruikers. De belangrijkste stijgingen kwamen van “wat is er vandaag met cryptocurrency gebeurd”, dat onlangs een stijging van 850% liet zien. “Moet ik mijn crypto verkopen” schoot alleen al in de VS de afgelopen dag met 400% omhoog. Bovendien waren mensen zeer geïnteresseerd in milieukwesties. Volgens Google-zoekopdrachten waren mensen zeer geïnteresseerd in milieukwesties die verband houden met cryptocurrencies.

We kunnen dus wel stellen dat de recente daling een grote invloed gehad heeft op de gehele cryptocurrency-markt. Zwakke handen besloten, veelal met verlies, te verkopen, terwijl de whales diezelfde Bitcoin kochten om hun portfolio te vergroten. De interesse in cryptocurrencies is echter onverminderd en tevens is er fundamenteel ook niks veranderd aan de munten die je vasthoudt. Het is dus belangrijk om te weten waarom je in cryptocurrencies gelooft en jezelf niet laat leiden door angst.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN