XRP koers

Ripple kondigt samenwerking aan met grootste bank van Egypte

De wereldwijde overmakingsdienst van Ripple, genaamd RippleNet, heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met de Nationale Bank van Egypte (NBE).

RippleNet is een op blockchain gebaseerd betalingsnetwerk dat “verbindingen biedt met honderden financiële instellingen over de hele wereld via een enkele API en het verplaatsen van geld sneller, goedkoper en betrouwbaarder maakt” voor de instellingen en hun klanten. De on-demand liquiditeit (ODL) van RippleNet, mogelijk gemaakt door XRP, biedt een efficiënt alternatief voor de traditionele systemen die relatief duurder zijn en veel meer tijd nodig hebben om transacties te bevestigen.

De NBE is de grootste in Egypte en zal RippleNet gebruiken om verbinding te maken met de in de VAE gevestigde Lulu International Exchange, wat efficiënte verwerking van grensoverschrijdende betalingen tussen de twee landen mogelijk maakt.

ProBit

Egypte heeft een groot personeelsbestand in de Golfstaten. Egyptische arbeiders hebben in het jaar 2020 in totaal $24 miljard naar hun thuisland gestuurd. Egypte behoort daarmee tot de top 5 van ontvangers van overmakingen, na India, China, Mexico en de Filippijnen. Deze geldovermakingen zijn van vitaal belang voor hun gezin thuis, aangezien het merendeel van het geld wordt gebruikt voor onderwijs, voedsel en andere essentiële goederen en diensten.

Hesham Elsafty, Group Head for Financial Institutions and International Financial Services bij NBE, legde verder uit dat de bank erop gebrand was het overmakingsproces te vergemakkelijken. Hij zei het volgende:

“De samenwerking van NBE met Ripple zal helpen om de algehele efficiëntie te verbeteren door NBE in staat te stellen nieuwe allianties op grotere markten aan te gaan met lagere kosten en een snellere integratietijd. We zijn erg verheugd om onze nieuwe samenwerking met Ripple en Lulu aan te kondigen, die naar onze mening zal bijdragen aan een verdere versnelling van de overmakingscorridor tussen Egypte en de VAE.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN