Bitcoin nieuws

Bitcoin koers oogt steeds zwakker en kans om onder $40.000 te kopen wordt steeds groter

Waar het sentiment een paar dagen terug nog positief was voor Bitcoin lijkt dit helemaal te zijn omgekeerd. De omkering is vooral te wijten aan de tweet die Elon Musk de wereld in bracht. Hij maakte namelijk het nieuws bekend dat Tesla stopt met het accepteren van Bitcoin. Dit zorgde voor paniek op de cryptomarkt. De Bitcoin koers is flink aan het bloeden en bears hebben de overhand genomen.

Veel investeerders zagen de daling onder $50.000 als een unieke kans om “de dip” bij te kopen en hadden van het weekend een herstel verwacht. Dit gebeurde niet en sommige experts hebben aangegeven dat er meer bloed op de markt zou kunnen komen voordat de Bitcoin koers hersteld.

ProBit

Bitcoin expert @PrestonPysh op Twitter beweerde, dat de Bitcoin koers in het verleden vergelijkbare correcties heeft gezien. Volgens @PrestonPysh is deze koersdaling “business as usual” en een gevolg van het samengestelde jaarlijkse groeipercentage (CAGR) van BTC van 200%. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Sorry, maar dit is business as usual. Je kunt gedurende tien jaar geen 200% CAGR-stijging hebben zonder enorme vluchtigheid in de route. Tijdens de laatste bullrun zagen we 6 correcties van deze omvang of meer.”

Bitcoin koers

Whale dumpt BTC

Verder merkte een cryptocurrency handelaar op dat een whale op Bitfinex elke minuut 100 BTC verkocht met een marge van 4.000 BTC. De handelaar zei:

“Deze persoon heeft in zijn eentje Bitfinex -100bp verplaatst, momenteel verhandelt voor ~$180 korting -> spot (…). 7091 btc zijn in grote blokken uit de kredietmarkt gehaald. We hebben het over ~$300 miljoen aan blootstelling als deze allemaal worden toegevoegd. Serieuze speler die een serieus spelletje speelt.”

Toename van Bitcoin op exchanges stijgt

De CEO van CryptoQuant, Ki-Young Ju, heeft in de afgelopen dagen de toename van het aantal Bitcoin op exchange wallets zien stijgen en merkte deze activiteit op als een vrij ongebruikelijke situatie. Hij deelde de onderstaande grafiek en zei:

“Maak niet te veel gebruik van leverage op je longs. Doe voorzichtig.”

Bitcoin

Hoewel Ki-Young Ju aangaf dat de toename van Bitcoin stortingen er ongebruikelijk uitziet en dat het niet perse bearish is aangezien de meeste fondsen naar de derivatensector in Binance zijn gegaan, waarschuwde hij toch voor voorzichtigheid:

Ik handel meestal niet als er een heleboel waarschuwingen van stortingen op exchanges afgaan. Ik wacht totdat dit signaal is afgekoeld.

Bitcoin

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN