Ethereum koers analyse

BeneluxCrypto: Polkadot koers maakt zich klaar voor een pullback

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Polkadot (DOT) koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag hebben we de enige echte DOT op het oog. Polkadot is een populair ecosysteem die volgens onze FA de aankomende tijd zal gaan bloeien. In dit artikel zullen we wel enkel focusen op de technische kant. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

4-uur-grafiek DOT/USDT

Op de 4hr chart van DOT/USDT zien we dat we recentelijk de all-time-high hebben doorbroken maar de afgelopen uren er wel weer zijn onder gevallen. We zien dat ons op dit moment op de fib 0.236 support bevinden en het lijkt erop dat we er wel onder kunnen vallen. Op de RSI hebben we de overbought zone immers recentelijk verlaten en wijzen we naar beneden. Tegelijkertijd hebben we op de RSI ook een trendline gespot, goed mogelijk dat deze nogmaals wordt bezocht. Op de Mac-D zien we dat er een bearish cross aan het naderen is.

Bron: TradingView
ProBit

Daggrafiek DOT/BTC

Om een vollediger beeld te krijgen kijken we ook even naar de DOT/BTC-paar. Daar zien we dat we de afgelopen dagen ook de all-time-high hebben doorbroken en flink door hebben gezet tot de psychologische resistance van 100.000 satoshi. Nu is er een correctie gaande en houden we de fibonacci levels goed in de gaten. Er is echter nog wel ruimte voor een verdere daling, de fib 0.382 zou een mooi gebied zijn waar vanaf we zouden kunnen bouncen. De Mac-d en de RSI geven immers ook bearish signals op dit moment.

Bron: TradingView

Conclusie

Beide paren zien er op dit moment niet al te goed uit en we verwachten dan ook op z’n minst een pullback naar de fib 0.382 levels (met name op de DOT/USDT-chart, wat rond de 43 dollar is). Mochten we dat gebied niet houden dan verwachten we een sterke bounce van de fib 0.618 gebied (wat samenvalt met de vorige high) op de DOT/BTC paar. Dat zou een zeer nette entry kunnen zijn voor een eventuele positie.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN