Amerikaanse wetgevers

Amerikaanse IRS is bereid cryptocurrencies in beslag te nemen als belasting niet betaald wordt

Robert Wearing, plaatsvervangend associate chief counsel for Procedure & Administration van de IRS, heeft aangegeven dat het bureau bereid is cryptocurrencies in beslag te nemen en deze te verkopen, als belastingbetalers niet aan hun belastingverplichtingen voldoen.

Deze verduidelijking werd gemaakt tijdens een virtuele conferentie die werd georganiseerd door de belastingafdeling van de American Bar Association. Hij verwees naar de IRS-kennisgeving die in 2014 werd gepubliceerd en waarin het volgende wordt aangegeven:

“Voor federale belastingdoeleinden wordt virtuele valuta als eigendom behandeld. Algemene belastingprincipes die van toepassing zijn op onroerendgoedtransacties, zijn van toepassing op transacties met virtuele valuta.”

ProBit

De ambtenaar herhaalde dat cryptocurrencies dus, net zoals bij alle andere soorten eigendommen, in beslag kunnen worden genomen. Hij werd als volgt geciteerd:

“Kort gezegd: de IRS zal dat eigendom in beslag nemen en zal proberen de gebruikelijke procedures te volgen om het te verkopen en het te gebruiken om te voldoen aan de betalingsverplichting.”

Tevens zei Carolyn Schenck, een nationale fraude-adviseur bij het IRS Office of Chief Counsel, afgelopen donderdag dat het bureau zijn inkomsten met meer dan $20 miljoen heeft verhoogd door het afdwingen van crypto-belasting, aldus de publicatie.

Hiervan werd ongeveer $13 miljoen gegenereerd uit belastingaanslagen op basis van aangiften die werden gewijzigd nadat de IRS in juli 2019 waarschuwingsbrieven had gestuurd naar meer dan 10.000 cryptocurrency-houders.

Daarnaast heeft IRS onlangs goedkeuring van de rechtbank gerkregen om dagvaardingen uit te dienen aan cryptocurrency-beurzen Kraken, Circle en Poloniex, vergelijkbaar met wat het eerder bij Coinbase deed.

De belastingdienst zoekt informatie over cryptohandelaren die “in de jaren 2016 tot 2020 ten minste het equivalent van $20.000 aan transacties in cryptocurrency hebben uitgevoerd”.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN